[Iian McDonald] DigitalK е сред водещите дигитални конференции в Централна

...
[Iian McDonald] DigitalK е сред водещите дигитални конференции в Централна
Коментари Харесай

Иън Макдоналд: Удобството за потребителя е ключово за всеки бизнес

[Iian McDonald] DigitalK е измежду водещите цифрови конференции в Централна и Източна Европа. На 31 май и 1 юни представители на компании като AirBnb, L’Oreal, Fitbit, AKQA, IndieGoGo, Pinterest, Amazon Alexa ще покажат последните софтуерни нововъведения в разнообразни браншове и новите бизнес модели, които те основават. Ценният опит на лекторите ще помогне на хората, които взимат решенията в бизнеса, да структурират фирмите си в синхрон с цифровата промяна, да приказват по-ефективно с клиентите си, да продават по-добре и да генерират напредък на бизнеса си. Билети и повече информация за участниците може да откриете в уеб страницата на събитието както и на страницата във Фейсбук. Още по тематиката
Стартиращи компании могат да се включат в надпреварата на DigitalK

Победителят ще завоюва премия от 10 хиляди евро
29 апр 2018
DigitalK 2018: Човекът против изкуствения разсъдък, обществените мрежи и цифровите нововъведения

На 31 май и 1 юни лектори от Airbnb, Amazon Alexa, IndieGoGo, Pinterest, R/GA, AKQA и доста други ще приказват за бъдещето на цифровия бизнес
20 мар 2018
Иън Макдоналд работи в цифровата медиа Quartz като шеф на брандирано наличие за Европа, Близкия Изток и Африка. Преди да заеме тази позиция той прекарва няколко години, работейки за рекламна организация. Там Макдоналд основава наличие за редица национални и интернационалните компании, измежду които Samsung, StubHub и McCormick. Иън е един от лекторите на цифровата конференция DigitalK 2018, която ще се организира на 31 май и 1 юни. Ето какво сподели той пред " Капитал " месец преди събитието:

Кой е планът от последната година, с който се гордеете най-вече?
-Труден въпрос. Имах шанса да работя по няколко страхотни плана. Успяхме да създадем много забавни функционалности с 360 градусови фотоси за Richoh, също по този начин изготвихме две интерактивни публикации за Deloitte, които считам, че се получиха отлично.

Коя е цифровата наклонност на 2018-2019 година?
- Чатботовете и изкуственият разсъдък. Въпреки че технологията не е нова, те бяха развити мощно през последната година и е евентуално това да продължи и в бъдеще – всичко от обслужване на клиенти или за гласови асистенти, като Alexa или Siri. Голямо предизвикателство се оказва използването на тези технологии, само че съм сигурен, че ще забележим много образци в околните години.

Как ще наподобява интернет след 10 години?
- Със сигурност ще има доста повече устройства свързани с интернет. Смятам че потребителските интерфейси ще са се трансформирали поради многото нови устройства. Също мисля, че всичко ще е доста по-оптимизирано за работа с мобилни телефони.

Изкуствения разсъдък ще превземе ли човечеството и в случай че да, по кое време?
- Най-вероятно това няма да се случи. Възможно е обаче да промени метода ни на живот. Само един взор е необходим към най-новите артикули на Amazon, Гугъл или Samsung, с цел да видите какво имам поради. От телевизионни канали, които знаят какво харесвате, до " смарт " асистенти, всичко ще стане по-интелигентно, само че да се надяваме, че ние ще държим всичко под надзор.

Социалните мрежи дават положителен или отрицателен резултат върху живота ни?
- Аз съм един от малцината, които не употребяват обществени мрежи, тъй че не, не съм усетил отрицателни резултати върху персоналния си живот. В вероятност обаче считам, че тези мрежи са страховит инструмент за връзка. Чрез тях може да поддържаме връзка с другари, до момента в който имаме безграничен достъп до онлайн наличие. Въпреки това улеснение всеки би трябвало да е нащрек, подправените вести са на всички места.

От какво се нуждае една компания, с цел да бъде видяна онлайн?
- Уважавай потребителя. Ключово е да дадеш на потребителите тъкмо това, което искаш. В свят където всеки се бори за вниманието им, удобството оставя огромно усещане.

Повече за всеки от лекторите на DigitalK, както и изявленията с тях ще откриете на страниците на в. " Капитал " в идващите седмици. В специфичната графа във връзка събитието ще търсим и отговори на най-важните въпроси за обществените мрежи, изкуствения разсъдък, финтех промишлеността, умните устройства и цифровия бизнес:- Брайън Солис, футурист, създател и преподавател
- Макс Аморделузо, софтуерен евангелист на Amazon Alexa за Европа
- Джон Гарджуло, началник " Продуктов маркетинг " в Airbnb
- Любомира Роше, основен цифров шеф в L’Oreal Paris и преподавател на Digitalk 2018
- Ийтсе Хрун, изпълнителен шеф на притежателя на BGMenu - холандската Takeaway.com
- Момчил Кюркчиев, съосновател и изпълнителен шеф на Leanplum
- Елизабет Барели, шеф цифров маркетинг в Quartz
- Людо Антонов, шеф " Инженерно развиване " в Pinterest
- Джоел Хюс, шеф за Европа и Англия в краудфъндинг платформата IndieGoGo
- Димитрис Косифас, началник продажби на реклама за туризъм, покупко-продажби и технологии за Гърция, България, Кипър и Малта в Гугъл
- Марк-Алекзандър Крист, съосновател на компанията за цифрови заплащания SumUp
- Яни Валжавек, съосновател на платформата за ръководство на цифрови активи ICONOMI
- Уестън Грийн, изпълнителен продуцент на Inverse
- Иън Уортън, креативен шеф на цифровата организация AKQA
- Монти Мъмфорд, софтуерен публицист
- Марио Берта, съосновател и изпълнителен шеф на FlySpaces
- Кърк Джонсън, бизнес шеф в Wieden + Kennedy
- Джесика Джиолио, публицист и стратегически шеф в компанията за маркетинг на потребителско прекарване Sprinklr
- Айелет Ноф, съосновател на PR организацията Blonde 2.0
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР