Играещият спортен директор на Нефтохимик Теодор Салпаров не спести критиките

...
Играещият спортен директор на Нефтохимик Теодор Салпаров не спести критиките
Коментари Харесай

Теодор Салпаров: Съдиите съумяха да ги подкрепят брутално

Играещият състезателен шеф на Нефтохимик Теодор Салпаров не спести рецензиите си към съдийството при загубата на неговия отбор от Олимпиакос.
 Нефтохимик отпадна за Купата на CEV след
Нефтохимик отпадна за Купата на CEV след " златен гейм "

Бургазлии отстъпиха на Олимпиакос

" Тактически съумяхме да извадим Тодор Алескиев от играта им, само че имат доста дълга пейка и играха ужасно. За съдийството: с изключение на в златния гейм имаше и интервали от време - те съумяха да ги поддържат брутално. В първия гейм, откакто падахме с пет точки разлика се върнахме от петточков пасив. Сериозен блокаут не бе отсъден в наша изгода. Ники Учиков игра добре, щеше да счупи палците на блокадата, само че дадоха тяхна точка. Съдията си затвори очите, не считам, че гранд като Олимпиакос заслужава такава помощ. Дори, откакто ги победихме с 1:3 в Бургас, те бяха любимци.

Нямат потребност от такава поддръжка. Един от съдиите беше кипърец, какво да приказваме. В най-тънките моменти съумяха да ни порежат и натежаха. Не ни дадоха съдиите, с цел да имаме убеденост да се борим като еднакъв с еднакъв. Техният тим е с бюджет от 4 милиона евро.

Със сигурност те са по-класният тим, само че макар големите им звезди имат доста пропуски, които ние, с помощта на видеоанализа, съумяхме да разучим. Избрахме една тактичност в първия мач, с която ги надиграхме. Те не трансформираха нищо чисто тактически, само че през днешния ден имаше неща, които не излезнаха. Със сигурност по-добрият тим победи, само че не прави чест на съдиите, че ги подкрепяха по този начин грозно във значимите моменти.

Ние в този момент сме надалеч от Шампионската лига, тъй като изоставаме в класирането. Другите тимове с резултатите си демонстрират, че играят по-стойностен волейбол. Въпреки последните три мача, в които загатнахме, че имаме капацитет, то би трябвало да се демонстрира постоянно. Не става единствено на мач да излезеш и да дадеш максимума. Трябва да сме отдадени постоянно, всеки един ден. Убеден съм, че Нефтохимик ще наподобява добре в плейофите. С малко късмет ми се желае да се преборим за купата. Трябва да бъдем реалисти, че ще бъде доста мъчно. Това е хубаво за клубния ни волейбол, защото интригата е огромна. Това би трябвало да радва всички.

Мисля, че след организационните промени тимът сподели друго лице. Надявам се да проличи и в плейофите. Повече от сигурен съм, че тимът ще седи друго тогава. Вижда се с просто око ", показа Салпаров.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР