Игор Серебряков, директор на отдела за следпродажбено обслужване на групата

...
Игор Серебряков, директор на отдела за следпродажбено обслужване на групата
Коментари Харесай

Никога не оставяйте гумите настрани, когато паркирате колата

Игор Серебряков, шеф на отдела за следпродажбено обслужване на групата компании " АвтоСпецЦентр ", в изявление за портала „ АвтоВзгляд ”, посочи една извънредно рискова неточност при паркиране на автомобил.
Както изясни специалистът, дълготрайното паркиране с ориентирани не по дължината на автомобила колела е нездравословно. Такова паркиране понижава ресурса на шарнирите с идентични ъглови скорости на колелата, а в автомобил със сервоуправление води до ускорено изхабяване на тази система.

При такива коли при паркиране с извити колела бустер помпата и другите съставни елементи ще получават нараснало натоварване. Това води до ускореното им изхабяване. Също по този начин е допустимо щета на маслените тръби, които може да се напукат заради прекалено напрежение или даже да се спукат.
Серебряков означи, че паркирането с обърнати колела не е неразрешено за транспортни средства с електрическо сервоуправление. В материала на портала обаче се акцентира, че типът на усилвателя на кормилното ръководство не въздейства върху работата на шарнирите с равни ъглови скорости.


Още от АВТОМОБИЛИЗЪМ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР