Идва времето на пресните лук и чесън. Те са едни

...
Идва времето на пресните лук и чесън. Те са едни
Коментари Харесай

Не запържвайте пресния лук и чесън

Идва времето на пресните лук и чесън. Те са едни от главните артикули, с които се подготвят пролетните ястия. Въпреки неприятния им мирис ястията с тях се подготвят елементарно и са повече от апетитни. Тези ястия имат лек, прелестен и несравним усет, който може да се реализира единствено напролет.

Качествата на пресния лук се приближават доста до тези на остарелия кромид лук. Препоръчва се да се използва бързо, откакто се откъсне от градината или се купи от магазина. Това е по този начин, тъй като е доста нежен и най-податливи на повреждане са перцата му.

В противоположен случай би трябвало да съхраняваме лука по-старетелно. Много е значимо лукът да се измива директно преди използването му, тъй като зелените пера ще омекнат и ще се разкашкат. Не се съхранява в найлонови торбички, тъй като се спарва и задушава.

Пресният чесън е доста богат на витамини, измежду които са В5, С, калций, цинк, желязо. Също не се съхранява в найлонов плик както лука. Може да се прибере на мрачно и ветровито място, в противоположен случай пресният чесън се скапва до 10 дни.

При готвенето с свеж лук и свеж чесън не би трябвало да се прекалява с тяхното количество. Въпреки потребните съставки, които имат, тяхната консумация не се предлага за хора с нестабилни стомаси, гастрити и язви.

Най-полезно при приготвянето им в ястия е да се задушат, а не да се запържат тези зеленчуци.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР