Идва ли краят на 8-часовия работен ден пет дни в

...
Идва ли краят на 8-часовия работен ден пет дни в
Коментари Харесай

Икономистът говори: Ползи и странични ефекти от 2-дневния работен ден

Идва ли краят на 8-часовия работен ден пет дни в седмицата? Може ли да работим по-малко дни за същите пари и да правим същия размер работа? И какъв ще е резултатът, в случай че обичайния модел бъде сменен с по-гъвкав трудов развой, сгънат в границите на два дни. Но с дълготрайност на работния ден 20 часа.

Резултатите от този самоуверен фирмен опит, извършен на непринуден принцип в звеното на Τhe Economist в Северна Америка, показа в ефира на Дарик Югоизток ректорът на Бургаския свободен университет проф. доктор Милен Балтов.

В авторското предаване „ Икономистът приказва “ той сложи на фокус новите провокации към актуалните трудови пазари. Проф. Балтов обърна особено внимание на въздействието на по-кратката работна седмица въpxy пpoизвoдитeлнocттa, показа преимуществата, само че и акцентира огромните дефекти.

Старт на работния ден – 09.00 часа, понеделник. Финал - ранните часове на вторник. Следва 8-часова отмора и ново начало на промяната – към обяд във вторник. Край на работния ден - в ранното утро на сряда.

Макар работата да е свършена като размер, някои от чиновниците са изпитали забележителна отмалялост, други досада. Експертите икономисват състава на тонизиращите питиета и вещества,открити на работните бюра след края на деня, само че пък регистрират, че част от чиновниците в маркетинговия отдел оповестили, че са доста щастливи.

„ Първите съществено предизвикването се оказват клиентите. Част от тях не желаят, а други нямат функционалната опция да си разрешат да изчакат работата да спре в средата на седмицата и стартира още веднъж в понеделник “, уточни проф. Балтов. Проблем ще има и с доставките и куриерските служби, разчетени на пет дневна работна седмица, а някои даже и с ненонощно обслужване. Това ще се отрази и на съпътстващите действия – счетоводно-финансови интервенции, разплащания към банкови институции,които се случват в действително време, наемане на нови чиновници и прочие, сподели още проф. Милен Балтов.

Проблеми в здравословен проект, липса на работен тонус, недоволства от клиенти.

Заключението демонстрира, че този опит дори не си коства да бъде още един.

Чуйте проф. Милен Балтов в " Икономистът приказва " по Дарик Югоизток:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР