Журналистиката не трябва да бъде рупор на политическия живот. Товазаявив

...
Журналистиката не трябва да бъде рупор на политическия живот. Товазаявив
Коментари Харесай

Светлана Божилова: Журналистиката не трябва да бъде рупор на политическия живот

" Журналистиката не би трябвало да бъде рупор на политическия живот ". Товазаявив предаването " Кой Говори " по ДарикСветлана Божилова, учител по телевизионна публицистика в СУ " Св. Кл. Охридски " и ефирен специалист.

По думите на Божилова най-естественият либерален развой, с неговото изражение " да отидем на избори " се трансформира в опасност за публицистиката.

" Журналистическата активност и публицистиката са директно свързани с отразяването на политическия живот във всяка една страна. И когато медиите и сътрудниците публицисти се употребяват като в детската игра " Предай нататък " на едно или друго обръщение, коеточестосъдържа дезинформация и неточна интерпретация, която еднопланово популяризира, това е извънредно нездравословно за обществото ", обясниБожилова.

По думите ѝмисията на публицистиката е да отразява публичния интерес, да го отразява и да го показва.

" Тя не би трябвало да бъде рупор на политическия живот.Политиците не си приказват. Те изпращат послания към аудиторията сами. Няма разговор, няма спор, нито в Народното събрание, нито в коридорите на Народното събрание ", сподели тя.

" Политиците е извънредно време да не разчитат на своите пиари, а да дадат опция на публицистите директно и интензивно да контактуват с хората, които биха желали да поканят в предаванията си ис които да дебатират значими проблеми ", заявителевизионен специалист.
Журналистика - агитация
" На българската публицистика ѝ липсват рецензии, разбори с причини и задълбочени разбори. Пропагандата се скри зад свободата на словото и цензурата ", сподели тя.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР