Идеята да се прави десерт от подсладени макарони е хрумнала

...
Идеята да се прави десерт от подсладени макарони е хрумнала
Коментари Харесай

Да си направим сладки макарони

Идеята да се прави десерт от подсладени макарони е хрумнала преди десетилетия на американците. Една от най-старите предписания предлага варенето на макароните да става в прясно мляко, с цел да попие в тестените произведения. Преди да ги сварите, можете напълно леко да ги запържите, до момента в който са още сухи, с цел да станат по-късно по-хрупкави на повърхността на десерта.

В дребна тенджерка се кипва един литър прясно мляко, прибавят се 120 грама макарони и се варят 6 минути, като непрекъснато се разбъркват. След това се охлаждат до температура, малко по-висока от стайната.

В обособен съд се разрушават 3 яйца, половин чаша захар и разбийте до еднородна маса. Готовата примес се прибавя към млякото с макароните, разбърква се, прибавя се 1 чаена лъжичка настъргана лимонова кора, 1 ванилия и при предпочитание – половин чаша стафиди.

Разбърква се още един път и се прелива в намазана с масло тавичка. Пече се в авансово нагрята до 180 градуса фурна в продължение на 40 минути.

Готовият десерт се охлажда, нарязва се на части и се сервира, като се украси с бита сметана и плодове.

 Макарони

Десерт от макарони се подготвя и с извара. Необходими са 250 грама макарони, 500 грама извара, 3 яйца, 200 грама заквасена сметана, половин чаша стафиди, половин чаша захар, 1 ванилия.

Яйцата се разрушават със захарта, прибавя се сметаната, изварата и ванилията и се разрушава до приемане на равен крем. Добавят се стафидите и всичко се излива във висока кръгла тавичка, намазана с масло.

Пече се 45 минути в авансово нагрята на 180 градуса фурна, до момента в който не стане златисто-кафяво от горната страна. Сервира се топло или студено.

Ако не обичате стафиди, можете въобще да не ги слагате или за по-интересен и необикновен усет да ги замените с дребни късчета шоколад.

Преди да сервирате сладките макарони, можете да ги поръсите с пудра захар или с настърган млечен шоколад.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР