IBM и Maersk, датксият логистичен и транспортен конгломерат Maersk анонсираха

...
IBM и Maersk, датксият логистичен и транспортен конгломерат Maersk анонсираха
Коментари Харесай

IBM и Maersk представиха обща блокчейн платформа

IBM и Maersk, датксият логистичен и транспортен конгломерат Maersk анонсираха основаването на обща компания, която ще създаде и продава блокчейн платформа за ръководство на световните доставки на артикули, оповестиха от IBM.

Очаква се в началото да се оферират две услуги, основаващи се на блокчейн технологията: канал за снабдяване на информация за доставките, който ще обезпечава транспарантен взор над придвижването на стоките в действително време и смарт договори, които целят замяната на обичайните, описвани на хартия процеси.“Целта на платформата е да обезпечи връзка и изгоди към екосистемата на продуктовата линия. Глобална мрежа от взаимосързани коридори за доставка, свързваща портове и терминали, митнически управляващи, линии за доставка, логистични услуги, идващи от трети страни, сухоземен превоз, и другите участници тук, обединени в едно“, пишат от Big Blue.

IBM съобщи, че към плана са били привлечени и набор от компании, сред които DuPont, Dow Chemical, Tetra Pak, пристанището на Хюстън, ротердамската пристанищна система, митническата администрация на Холандия, както и американската организация за митническа и пристанищна отбрана. Успее ли планът, то облагите за всички участници тук ще са големи. IBM привеждат последни данни, съгласно които цената на световната търговия през днешния ден се изислява на $1.8 трилиона годишно. Блокчейн планът може да обезпечи до 10% от понижаване на разноските или $180 милиарда годишно.

Това не е единствения подобен план, който Big Blue управлява. Компанията има подписана договореност за блокчейн платформа с корабната компания, основана в Сингапур Pacific International Lines Pte Ltd. и пристанищния оператор PSA International.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР