iBanFirst, най-голямата платежна институция в континентална Европа, която обслужва малки

...
iBanFirst, най-голямата платежна институция в континентална Европа, която обслужва малки
Коментари Харесай

iBanFirst открива офис в България

iBanFirst , най-голямата платежна институция в континентална Европа, която обслужва дребни и междинни предприятия (МСП) с интернационална търговия, избира България за собствен втори районен офис като част от експанзията си в Югоизточна Европа, оповестиха от компанията. Тя има месечен размер на транзакции на стойност 2 милиарда евро на европейско ниво и чака удвояване на тази цифра до края на годината. 

Деан Тодоров е назначен за шеф на българския клон. Той ще управлява локалните интервенции на iBanFirst в съгласуваност с Йохан Габриелс (Johan Gabriels), районен шеф за Югоизточна Европа, който има 12 години опит в ръководството на банки и финтех компании в България и Румъния.

Деан Тодоров има опит във финансовите технологии, продажбите и ръководството на търговски екипи. Започва кариерата си в бранша на финтех през 2017 година в Лондон (Обединеното кралство) и се завръща, с цел да способства за установяването и растежа на финтех фирмите на българския пазар. „ Въодушевен съм от опцията да допринеса, както за растежа на iBanFirst в България, по този начин и в по-голям мащаб, а точно да поддържам компанията в нейната упоритост да стане европейски водач в бранша на трансграничните B2B заплащания. Oчаквам с интерес да употребявам познанията си за пазара и експертния си опит, с цел да осигурим по-лесни, по-бързи и по-прозрачни интернационалните заплащания на локалните компании посредством новаторски финансови решения и услуги, спомагайки за тяхното сполучливо показване на интернационалните пазари “, споделя Деан Тодоров, шеф за България в iBanFirst.

iBanFirst дава платформа за онлайн банкиране от последно потомство, посредством която компаниите могат да правят бързи, стопански ефикасни и сигурни интервенции в над 30 валути, като по едно и също време с това могат да хеджират валутни опасности. Уникалната функционалност за отворено банкиране разрешава на клиентите да правят всички свои валутни интервенции в един интерфейс - от инициирането на заплащане до уреждането на фактури на външни снабдители. По този метод се опростяват рутинните ежедневни интервенции. Освен това както наредителите, по този начин и получателите могат да наблюдават положението на всяко заплащане в действително време, което им обезпечава цялостна видимост върху процеса.

Финтех компанията планува да построи локален екип

от експерти по валути и валутни интервенции, с цел да може още през първата година на активността си в България да сътвори солидно бутиково портфолио от клиенти. Всеки клиент ще има преимуществото да бъде обслужван от особено избран за него експерт и да организира постоянни срещи с екипа.

Според Йохан Габриелс, районен шеф за Югоизточна Европа в iBanFirst, решението да се назначи Деан Тодоров е част от световната ни тактика за увеличение на конкурентното ни преимущество посредством взаимните старания на най-хубавите експерти във всяка страна. " Въпреки че сме финтех компания, ние сме уверени, че най-ценният ни актив е екипът от надарени хора. Те ни разрешават да предлагаме на клиентите си най-хубавите консултантски услуги, с цел да могат те да вземат интелигентни решения и да работят дейно “, добавя Йохан Габриелс.

iBanFirst уголемява активността си в Югоизточна Европа след сключването на съглашение за подписване на финансова инвестиция на стойност 200 млн. евро с Marlin Equity Partners (МЕР), което обезпечава средства за създаване на нови артикули, агресия на интернационалните пазари и сливания и придобивания. По силата на съглашението, МЕР към този момент е главен акционер в iBanFirst, а основният изпълнителен шеф и създател на компанията Пиер-Антоан Дюсулиe (Pierre-Antoine Dusoulier) в този момент е вторият максимален акционер. В допълнение на българския и румънския офис, iBanFirst възнамерява откриването на още офиси в Унгария и в Италия в близко време.

Като опция на обичайното банково обслужване iBanFirst създаде онлайн платформа от последно потомство, която разрешава на компаниите да правят бързо, несъмнено и икономично интервенции в над 30 валути и да хеджират валутния риск, на който са изложени.

Основана в Париж през 2013 г., iBanFirst e контролирана като платежна институция, обслужваща хиляди клиенти в цяла Европа. Компанията членува в световната междубанкова информационна мрежа SWIFT, сертифицирана е за единната зона за заплащания в евро (SEPA) и е упълномощен снабдител на услуги по даване на информация за сметка (AISP) и на услуги по иницииране на заплащане (PISP).

Като финтех компания, iBanFirst също по този начин е притежател на редица награди. iBanFirst е в класацията на Financial Times на 1000-та най-бързо разрастващи се компании в Европа към този момент две следващи години (2020–2021 г.) и в класацията Technology Fast 50 на Deloitte Белгия (с оценки за четири следващи години – от 2018 г. до 2021 г. включително).

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР