И за двете неща направихме правилните стъпки.Така премиерът Кирил Петков

...
И за двете неща направихме правилните стъпки.Така премиерът Кирил Петков
Коментари Харесай

Премиерът отвръща на Радев: Направих правилните стъпки и за РСМ, и за Булгаргаз

" И за двете неща направихме верните стъпки. "

Така министър председателят Кирил Петков разяснява късно вечерта рецензиите на президента Румен Радев по отношение на промяната на борда на " Булгаргаз " и визитата му в Северна Македония.

Както Клуб Z писа, за " Булгаргаз " Радев съобщи, че щом държавното управление прави смени в управлението, би трябвало да подсигурява, че няма да допусне частни медиатори и да се върне към практики от времето на Бойко Борисов. Странното е, че точно ГЕРБ настояват, че рокадите целят преодоляването на държавната компания, нейното намаляване и прокарването на ползите на частни сдружения.
По отношение на Северна Македония президентът рече, че визитата на Кирил Петков в Скопие е било преждевременно.
" За “Булгаргаз” - беше неуместно цената на газа да скача с 30 %, по едно и също време с това да се отхвърляме от мощности, които идват от Азербайджан, макар че са с доста по-ниска цена, и да се оправдаваме с гръцка връзка, за която нашите снабдители споделиха, че не е проблем да бъде заобиколена.

Така че изобщо не съм, не мога да сложа под въпрос, че това беше вярното решение, и оттук-нататък би трябвало да се знае, че по този начин ще бъде. Всеки, който се пробва да направи неверни решения, които костват на всички българи, в случай че успеем да потвърдим че това е реалност, няма да се колебаем нито секунда да създадем тъкмо сходни решения и с всички други сдружения.

На 100 % подсигурявам, че няма връщане към остарели управнически практики, никакви медиатори няма да има. Ние сме тук, с цел да оправим нещата ", сподели Кирил Петков.

Дали е преждевременно визитата в РСМ?

" Истината е, че ние сме изгубили 30 години. Не единствено че не е преждевременно, то беше извънредно доста закъсняло. Беше закъсняло българската страна да има дейна позиция. Нямаше да понеса нито ден да забавя това посещаване. Има доста сили на Балканите, които не желаят РСМ да бъдат част от Европейски Съюз. Стига сме се оправдавали с непознати страни, непознати велики сили, да запретнем ръкави. Ако се запрем с контра, тъкмо това държание ни докара до най-ниската точка ", сподели министър председателят.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР