И тази сутрин в по-голямата част от страната беше твърде

...
И тази сутрин в по-голямата част от страната беше твърде
Коментари Харесай

Валежи и захлаждане през новата седмица

И тази заран в по-голямата част от страната беше прекомерно хладно, с минимални температури от 3 до 7 градуса, значително по-високи на морския бряг и извънредно високи за сезона в планините – на Мусала, плюс 4 градуса.

Днес ще се задържи най-вече слънчево, със слаб вятър и оптимални температури малко по-високи, спрямо през вчерашния ден, от 24 до 29 градуса, в София - към 25 градуса, по Черноморието - сред 21 и 23 градуса.

Слънчево и по-топло от типичното за сезона ще бъде и в съботния ден. Максималните температури ще останат съвсем без смяна - сред 24 и 29 градуса, в София - към 25 градуса, на морския бряг - сред 20 и 23 градуса.

Ще духа слаб, по Черноморието - сдържан югоизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде едва, а температурата на морската вода е 20 - 21 градуса.

Много положителни условия и за туризъм, и за разходка в планините на следващия ден. Ще бъде най-вече слънчево, със слаб до сдържан вятър от запад-югозапад и оптимални температури по най-високите върхове от 7 до 12 градуса.

Слънчево ще остане и на следващия ден в Югоизточна Европа, в това число и на Балканите. В доста региони в останалата част от континента ще бъде с превалявания, тук-там обилни, а на Скандинавския полуостров ще вали най-вече от сняг.

И в неделя ще се задържи най-вече слънчево, тук-там със утринни мъгли.

Още през нощта против понеделник ще стартират превалявания, първо в северозападните региони, а през идващите дни – в съвсем цялата страна. Ще бъде доста прохладно, а температурите внезапно и значително ще се намалят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР