И тази година разходите за учениците няма да бъдат никак

...
И тази година разходите за учениците няма да бъдат никак
Коментари Харесай

Уроци и помагала бъркат най-много в джоба на родителите на ученици

И тази година разноските за учениците няма да бъдат по никакъв начин дребни, само че може ли те да бъдат лимитирани?
" Много е значимо за кой клас приготвяме ученика и какво желаеме да сложим в раницата. Може родителят да попита учителя какво би трябвало да купи, тъй като купуваме много неща, които не са чак толкоз нужни. Аз изчаках известно време, с цел да видя от какво в действителност има потребност моето дете в първи клас. Тази година има и помощи от 1 до 4 клас, родителите се оправят ", разяснява Яна Алексиева от Асоциация " Родители " пред Bulgaria ON AIR.

Гостът обърна внимание, че една част от учебниците са безвъзмездни, а в някои учебни заведения детето може да остави всички учебници и пособия в класната стая.

Според Алексиева, доста по-голяма тематика е, когато родителите стартират да дават пари за всевъзможен вид частни уроци. Тя обърна внимание, че от ден на ден пада възрастта, на която детето потегля на частни уроци.

" Големият разход е, когато би трябвало да заплатим за уроци и пособия, за които не е доста ясно за какво са ни ", означи Алексиева.

" Тази година съвсем няма какво да закупувам за един четвъртокласник, тъй като през годините сме се презапасили много. Ключово значимо е по какъв начин ще откри той мотивацията, с цел да може тези деца да учат и да виждат по какъв начин се развиват. Учениците споделят, че учебното заведение върви малко по-бавно от техния свят. Децата ни имат потребност от доста повече умения, в сравнение с от познания ", сподели още гостът.

По думите на Алексиева има потребност да начертаем пътна карта къде желаеме да стигнем с това обучение. Важно е и учителите да бъдат чути за образователното наличие.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР