И специализираният наказателен съд прекрати делото срещу бившия шеф на

...
И специализираният наказателен съд прекрати делото срещу бившия шеф на
Коментари Харесай

Ексклузивно! Какво се случи с делото срещу бившия шеф на Фонда за лечение с деца Павел Александров?

И профилираният углавен съд приключи делото против някогашния началник на Фонда за лекуване на деца Павел Александров и го върна на прокуратурата за коригиране на обвинителния акт. Определението не е дефинитивно и предстои на митинг или обжалване.

Според съда има неясноти и несъгласия в обвинителния акт, като означи три основни отстраними процесуални нарушавания. Освен тях съгласно правосъдният състав има и други пропуски в обвиняването, които биха затруднили делото, в случай че не бъдат отстранени.

По делото обвинени дружно с Александров са още три служителки на фонда. В средата на февруари Апелативният съд – София, върна делото на прокуратурата с мотив, че обвиняването против Александров е толкоз неразбираемо, че даже самият той не може да го разбере. Освен това магистратите разкритикуваха лексикалната и граматичната изисканост на обвинителния акт. С определението апелативните съдии потвърдиха изводите на сътрудниците си от по-долната правосъдна инстанция, която през август 2017 г. върна обвинителния акт на прокуратурата поради основни нарушавания.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР