И сами знаете, че ядките притежават редица полезни хранителни вещества.

...
И сами знаете, че ядките притежават редица полезни хранителни вещества.
Коментари Харесай

Защо ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да накисваме ядките?

И сами знаете, че ядките имат редица потребни хранителни субстанции. Това е една от аргументите да ги включвате колкото се може по-често в своето меню. Те обаче доста си наподобяват с бобовите храни. Възможно е организмът ни да не усвои всички потребни минерали и витамини.

Когато ги накисваме, ние спомагаме за увеличението на наличието на хранителни субстанции. Така те стават доста по-лесни за асимилиране от организма, както и още по-полезни.

Какво още би трябвало да знаем за ядките и накисването им?

Накисването е развой, който следва да премине през две елементи. Това са топла вода и сол. С помощта на топлата вода ще се усилят питателните субстанции, както и ще се обезвреждат доста от ензимните инхибитори, каквато в действителност е фитиновата киселина. Солта, на собствен ред, ще подкрепи активирането на ензими.

Накисването е добре да продължи няколко часа. Минимум 4 часа са нужни, с цел да се отстранен част от ензимните инхибитори. 24 часа е оптималното време за накисване. След това обаче е добре ядките да преминат през развой на дехидратация, тъй че още веднъж да бъдат хрупкави, каквито обичаме да ги похапваме.
 Как да белим шамфъстъка вярно? Как да белим шамфъстъка вярно?
Шамфъстъците - вкусни, потребни, прелестни както за десерти, по този начин и за солени ястия. Най-големите фенове на ядките, предочитат шамфъст...

Когато ги накиснете по този метод, по-късно можете да ги изсушите във фурна или на хладно и изсъхнало място. Можете да сте сигурни, че ще се получи една същински приятна и хрупкава текстура, даже още по-апетитна от натуралния тип на ядката.

Ако желаете още в този момент да накиснете ядките, то вие се нуждаете от следните няколко продукта:

• 200 грама сурови ядки

• 4 чаши топла филтрирана вода

• 1 с.л. сол
 6 обстоятелството за ядките и диетите, които безусловно би трябвало да знаете 6 обстоятелството за ядките и диетите, които безусловно би трябвало да знаете
Ядките са доста вкусни, комфортни за бързо ядене и потребни хранителни артикули. Те съдържат доста витамини, минерали, протеини и потребни...

Водата изсипете в комфортен съд, който може да побере количеството ядки, приготвени за накисване. Прибавете солта към нея и разбъркайте, тъй че да се разтвори. След това натопете ядките, като се уверите, че водата ги покрива изцяло.

Оставете ги да се накисват към 7 часа, а даже и повече. Важно е да споменем, че не трябва да ги държите в ледник, до момента в който протича процеса по накисване.

След като към този момент са подготвени, разстелете ги върху хартия и ги сложете във фурната на ниски градуси, с цел да се изсушат добре и да добият хрупкава текстура.

Много би трябвало да сте деликатни, тъй като влагата, натрупала се в тях, може да аргументи мухлясване.

Накисвайте ядките преди консумация, с цел да приемате колкото се може повече хранителни субстанции от тях!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР