И през тази година с най-висок среден успех на държавния

...
И през тази година с най-висок среден успех на държавния
Коментари Харесай

Немската гимназия в София пак е номер 1

И през тази година с най-голям междинен триумф на държавния зрелостен изпит по български език и литература /БЕЛ/ в 12-и клас са зрелостниците от 91-ва Немска езикова гимназия в София - 5,70. Гимназията е преди всичко и по най-голям междинен резултат на учениците и от втория наложителен държавен зрелостен изпит по 13 предмета, който в този момент е 5,75. Това стана известно при представянето на резултатите от държавните зрелостни изпити в Министерството на образованието и науката.

На второ място на матурата по БЕЛ е 73-то Средно учебно заведение " Владислав Граматик " в София, като неговите зрелостници са със междинен триумф 5,63.

На трето място е Американският лицей в София, със междинен триумф 5,59.

На четвърто място е 164-та Испанска езикова гимназия в столицата със междинен триумф по БЕЛ 5,56.

След нея е Частната профилирана гимназия " АК - Аркус " от Велико Търново, чиито зрелостници са със междинен триумф 5,49.

На шесто място по БЕЛ е Софийската математическа гимназия /СМГ/, със междинен триумф по БЕЛ 5,48. Рекордно достижение е постигнала възпитаничка на учебното заведение, която има четири цялостни шестици от матурите. Тя се явила на български, математика, а матурите й по избор са химия и биология.

След тях с идентичен междинен триумф по БЕЛ са Девета френска езикова гимназия в София и Немската езикова гимназия " Гьоте " в Бургас, като зрелостниците в тези две учебни заведения са със междинен триумф 5,45. След тях са учениците от Първа британска езикова гимназия в София, постигнали междинен триумф по БЕЛ 5,44. На десето място в класацията за най-високи междинни резултати от матурата по БЕЛ е Езиковата гимназия " Пловдив ", с триумф 5,43.

На втория наложителен държавен зрелостен изпит по 13 предмета, по желание на зрелостниците, на второ място след 91-ва Немска езикова гимназия /5,75/, са СМГ и Американският лицей в София, които са със междинен триумф 5,74. След тях е частното езиково приблизително учебно заведение " Дорис Тенеди ", със междинен триумф на втората матура 5,73, следвано от ППМГ " Акад. Никола Обрешков " в Бургас и от частното приблизително учебно заведение " Увекинд ", които имат междинен триумф 5,65. След тях е частната езикова гимназия " Проф. доктор В. Златарски " в София, със междинен триумф на втората матура 5,64.

След нея е Първа езикова гимназия във Варна с триумф 5,63. Със междинен триумф на втората матура 5,62 са зрелостниците от Езиковата гимназия " Пловдив " и от Първа британска езикова гимназия в София.

В двете ранглисти на учебните заведения с най-високи междинни резултати на двете наложителни матури вземат участие единствено учебни заведения от страната, които имат над 20 зрелостници.

  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР