И през август Софийската филхармония се грижи класическата музика да

...
И през август Софийската филхармония се грижи класическата музика да
Коментари Харесай

Музикално лято със Софийската филхармония

И през август Софийската филхармония се грижи класическата музика да озвучава лятото на столичани и посетители на София. На към този момент обичайна лятна сцена в атриума на Квадрат 500 националният оркестър ще показа някои от камерните си сформира, научи ДУМА от Кремена Николова-Флор, реклама и връзки с медиите на Софийската филхармония.
Иван Пенчев - цигулка, и Деница Димитрова - арфа, канят публиката на 10 август да преживее " Романтика за двама ". Магичната вечер включва произведения от Гаетано Доницети, Камий Сен-Санс, Луи Шпор, Сергей Рахманинов, Астор Пиацола.
Атрактивните дами от вокалната група " Бела Воче " ще потопят на 17 август феновете на класиката в италианската музика с концерт-спектакъла " Италия белла ". Партньори на сцената ще им бъдат Стефан Врачев - пиано, и артистът Даниел Цочев.
Всички концерти в Квадрат 500 стартират в 18,30 ч. Всеки, който си е закупил билет за концерта, ще може да прегледа експозицията на галерията от 10 до 18 ч. същия ден.
Сред акцентите през август е изложбата " Изкуството на синтеза ", която ДУМА показа. През творчеството на Емилия Николова-Байер тази експозиция насочва вниманието ни към едва проучвания синтез сред монументалните изкуства и архитектурата у нас в интервала 1956-1989 година Представени са декоративните релефи, които художничката основава за два емблематични театъра - " София " в столицата (1973-1975) и " Фридрихщат паласт " в Берлин (1982-1984). Сегментите в изложбата са опит за сериозен взор към разбирането на жената-творец в България от втората половина на ХХ век - авангардна, мощна и смела, и ни дава опция за първи път да надникнем в пъстрия свят на художничката, да се срещнем с нейния нов за времето си език и да получим ново преживяване в общественото архитектурно пространство.
Музиката ще звучи на фона на " Портрет на луната в черно " на Михаела Михайлова - Misha Mar. Билети за концертите се продават на касата на зала " България " и в Ивентим.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР