И Oracle се включва в надпреварата на „блокчейн-облаците“.Вземайки предвид децентрализираната

...
И Oracle се включва в надпреварата на „блокчейн-облаците“.Вземайки предвид децентрализираната
Коментари Харесай

Oracle aнонсира широката достъпност на Blockchain Cloud Service

И Oracle се включва в конкуренцията на „блокчейн-облаците“.
Вземайки поради децентрализираната природа на блокчейна и гаранцията за защитеност на информацията от нарушение на нейната целокупност и бистрота в транзакциите, тя като че ли е идеална за свързване с облака – наклонност, която следим от известно време. IBM към този момент няколко години развиват своя лична облачна блокчейн платформа. Microsoft също са тук с предложение от 2015. Наред да се включи в конкуренцията са и Oracle.

Анонсиран в края на предходната година и пуснат като услуга за прелиминарен обзор през май, Oracle Blockchain Cloud Service към този момент е необятно налична за клиентите на компанията. В интерес на истината, услугата към този момент се употребява от набор от компании и организации, измежду които Banco de Chile, Arab Jordan Investment Bank, Indian Oil, CargoSmart, Intelipost, както и нигерийското държавно управление, които я употребяват за интербанкови транзакции и следене на вносните артикули. Тя се базира на Hyperledger Fabric на Linux Foundation, технологията, на която се основават блокчейните на Microsoft, IBM и SAP.

Това, което отличава новата оферта на Oracle от предлаганите от техните съперници е, че техните в този момент съществуващи клиенти и сътрудници ще могат елементарно да я интегрират в продуктовите вериги, инвентаризационния и различен вид програмен продукт, който те употребяват в облака на Oracle. Компанията изяснява, че тя може да се употребява свободно дружно с PaaS (platform-as-a-service) и SaaS (software-as-a-service) приложенията.

„Блокчейнът дава обещание да една от най-трансформативните технологии на нашето поколение“, изяснява в особено прес-съобщение Амит Завери, изпълнителен вицепрезидент на Oracle Cloud Platform. „С платформата на Oracle, предприятията могат да разширят своя бизнес, да елминират непотребните процеси и да реализират транзакции в дистрибутираните си мрежи по-лесно, транспарантно и безвредно, след като и да е било преди“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР