и налага задължителни зелени сертификати за повечето обществени места. Училищата

...
и налага задължителни зелени сертификати за повечето обществени места. Училищата
Коментари Харесай

Румъния върна вечерния час, наложи тежки забрани

и постанова наложителни зелени документи за множеството публични места. Училищата ще бъдат затворени за две седмици. В страната бяха регистрирани рекорден брой болести и смъртни случаи от Covid-19 този месец, а болничната система е на прага на колапс.

Новите ограничения ще бъдат в действие за 30 дни и плануват още ограничение на придвижването на хората от 22:00 часа до 05:00 сутринта, затварят се магазини и заведения за хранене след 21:00 часа.

Зеленият документ е наложителен за множеството действия и ще се изисква за влизане в молове, заведения за хранене, хотели, както и в случай че напуснете дома си след 22.00 часа. Ще се признават единствено документи, доказващи имунизация или преболедуване. Всички обществени и частни институции ще пускат единствено хора със зелен документ или с тест за COVID-19.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Всички действия на закрито ще се правят единствено при наличиет...

Само имунизираните и преболедувалите ще имат достъп да обществени затворени пространства. Изключение се прави за питателните магазини, аптеките и религиозни храмове.

Музеи, библиотеки, кина, фитнеси, игрални зали, закрити басейни и детски центрове ще работят единствено денем при най-много 30% потенциал. Забранени са питейни заведения, клубове, нощни заведения, концерти и представления. Спортните събития ще се организират без аудитория.

Задължително е и носенето на маски навън, не разрешават се сватби и други частни събития. Работодателите би трябвало да изпратят половината от чиновниците си да работят отдалечено.

Едва 1/3 от възрастното население на северната ни съседка е имунизирано, а недоверието в държавните институции и дезинформационните акции са в напредък.

Тази седмица въпреки всичко беше регистриран растеж на имунизациите - резултат от трагичните фрагменти по новините на претъпкани лечебни заведения и умиращи хора. В петък са осъществени 86 000 имунизации с първа доза - връх за един ден.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР