И какво стана сега - големите плановици в държавното управление

...
И какво стана сега - големите плановици в държавното управление
Коментари Харесай

Нанков: А те какво правят – пътища през крив макарон!

„ И какво стана в този момент - огромните плановици в държавното ръководство не могат да подсигурят поддържането на пътищата, да не приказваме за нещо по-сериозно като планиране и строителство на нови автомагистрали. Голямо обмисляне падна през последните две години откогато ГЕРБ не е на власт! Няма що - на приказки в телевизионните студиа и по конгреси. А реализация - кръгла нула! ”.

Това написа в профила си във Facebook кандидат-депутатът от ГЕРБ Николай Нанков, който показа вчерашното си присъединяване в БТВ.

„ Планират, та дим се подвига. То за бутафории ли не приказваха, то за сериали с автомагистрали. А те какво вършат - пътища през крив макарон! Но неприятното е, че огромният пострадал ще са българските жители. Не некадърният министър - тв звезда. Защото хората няма да получат по този начин нужната инфраструктура - не приказвам единствено за пътища, а и ВиК обекти, ЖП, общинска инфраструктура. Пълна съсипия! “, разяснява той.

От 1 април цялата републиканска пътна мрежа ще остане без поддържане, тъй като настоящите контракти са били прекъснати без да се обвърже действието им до избирането на нови реализатори, предизвести Нанков.

„ След привършване на зимното поддържаме на пътищата, което единствено за месеците януари и февруари (без съвсем никакъв сняг) ще коства по сметки на Министерски съвет 158 млн. лева (при нас приблизително за цялостен сезон беше ок. 80 млн. лева.), страната ни остава без пътна поддръжка. Администрацията под “вещото ” управление на Шишков няма да успее да приключи търговете, които разгласи с голямо забавяне - едвам в средата на февруари. Сякаш до момента #АПИ не е правила процедури по Закона за публичните поръчки и не знае, че за месец-два няма по какъв начин да приключат “, добавя той.

„ Много приказки се изговориха през последните две години и за договорите на инженеринг, и за инхаусите, и за задатъците. Помните ли по какъв начин бяха заклеймявани, че са противозаконни и прочие Е, очевидно съгласно новите във властта тези избрания важат единствено когато ГЕРБ работи по тези контракти. Защото познайте какво - те не са прекъснати, задатъците не са изискани назад от страната. Министрите не престават да работят по тях, да заплащат, да разпореждат. Ето това е бутафория! “Аванс ” беше трансфорат в мръсна дума. А при сегашния районен министър са разплатени близо 420  млн. лева над задатъците по “лошите ” инхаус процедури. Знаете ли какво още е направено при министъра-плановик - в края на декември м.г. е заплатен задатък за сектор от автомагистралата #Русе-ВеликоТърново, без да има строително позволение, нито даже капиталов план. Ама нищо - нали не е ГЕРБ, на другите е разрешено очевидно! “, сподели още той.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР