И изрази опасението си, че влизане във въздушен Шенген би

...
И изрази опасението си, че влизане във въздушен Шенген би
Коментари Харесай

Политологът Милен Желев: Въздушен Шенген - въздух под налягане

И изрази опасението си, че влизане във " въздушен " Шенген би било извънредно незадоволително: " То няма да оправи пречките пред бизнеса, няма да реализира задачите на държавното управление и би било крачка обратно ".

Думата " некоалиция " е показателна за това, че някой някъде не ни споделя истината, разяснява политологът в предаването " Преди всички ".

" Всички знаем, че това е коалиция. Предстои един ден да бъде подписано съдружно съглашение. Но дотогава някой ни лъже ".

Според него съдружното съглашение допуска една политическа хигиена, съдружна просвета и неприкритост към българските жители. В противоположен случай има едно надхитряне, което на национален език се назовава конспирация, добави той.

По думите му няма задоволително пари в хазната, с цел да бъдат задоволени всички. Това може да се случи единствено с дейно разходване, а това се случва посредством промени, само че сега те липсват. Милен Желев чака занапред да се надига неодобрение.

Политологът е на мнение, че е разумно Мария Габриел да бъде министър председателят след ротацията. Според него Бойко Борисов няма интерес да се показва различен. Ще продължат да стартират нея за предстоящ министър председател, счита той. Желев обаче добави, че е разумно също от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи да изискат преразпределение на властовите порции по отношение на ПП-ДБ.

Политологът направи коментар и по отношение на връзките сред президента Румен Радев и държавното управление: " Последните изявления на президента по посока на промяната в правосъдната власт, която минава през конституционна смяна, той показва един парламентарен национализъм. Внезапно се разсъни у президента един парламентарен национализъм. Евентуално посочи, че би могъл да направи някакви митични промени, само че всички знаем, че той не ги е направил по време служебните кабинети, когато е имал тази опция. Работата му надалеч не е толкоз блестящо вмешателство във вътрешнополитическите каузи на страната ни. Той може да е мощен, когато е интернационално различим. Струва ми се, че Радев с това вглъбяване във вътрешнополитическите процеси в България малко или доста е интернационално изолиран, не на последно място и поради скритата си проруска позиция по доста въпроси ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР