И Христо Иванов се нацупи, че мандатът за кабинет не

...
И Христо Иванов се нацупи, че мандатът за кабинет не
Коментари Харесай

И Христо Иванов нацупен. Шансовете за кабинет с ДБ намалели

И Христо Иванов се нацупи, че мандатът за кабинет не е в неговото обединяване „ Демократична България ” и съобщи, че в този момент възможностите за държавно управление с присъединяване на Демократична България намалели. Още преди 10 дни Иванов бе безапелационен, че Демократична България няма да взе участие и да поддържа кабинет с мандат на Българска социалистическа партия.  

След неуспеха на първия мандат, очертахме нашето работещо решение. Смятам, че това беше единствената опция. То беше партиите отвън Движение за права и свободи и ГЕРБ, преди решението на президента, да се постараят да намерят решение, което работи за всички тях, тъй че да се конструира вероятното болшинство, а не президентът да бъде оставен да нацелва. Беше отхвърлен този вид, разяснява Христо Иванов.

Той още веднъж сподели, че груповите органи на Демократична България ще вземат решение по какъв начин да работят оттук насетне.

„ Те ще се съберат когато е ясна цялата картина. Сега е рано да се произнеса ”, сподели Иванов.

„ Намаляха възможностите за сформиране на кабинет с присъединяване на „ Демократична България ”. Но ние сме единствено 30-ина депутата от 240 ”, разяснява още той

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР