И двата национално представени синдиката заплашиха с протестни действия в

...
И двата национално представени синдиката заплашиха с протестни действия в
Коментари Харесай

Синдикатите започват вълна от протести

И двата национално показани синдиката заплашиха с протестни дейности в идващите дни, като главните им претенции са нарастване на заплати и отбрана на приходите от инфлацията.

КНСБ стартира от понеделник национална протестна акция " Да защитим приходите от инфлацията и работните места в рецесията! ". В 13 ч. синдикатът ще блокира Триъгълника на властта - карето сред Министерския съвет, Президентството и Народното събрание.

Основните претенции на КНСБ са свързани с повишение на приходите и предприемане на ефикасни ограничения за преодоляване на инфлацията и излизане от икономическата рецесия. За задачата синдикатът упорства и за дейности за поощряване на груповото трудово договаряне на всички равнища, гарантиране на сигурност за работещите от последствията на Зелената договорка. Другото главно искане на КНСБ е обвързвано с промени в регламентацията на сумираното пресмятане на работното време (СИРВ), за което към този момент над 100 000 души посредством подписка показаха своето неодобрение от актуалните текстове в Кодекса на труда.

КНСБ има претенции и към участниците в идните парламентарни избори, които ще показа в меморандум.

КТ " Подкрепа " пък предизвести за протестни дейности в РЗИ, в случай че държавното управление не предприеме стъпки за нарастване на заплатите в инспекциите. В тези държавни структури има напрежение, защото парите за плануваното в груповия трудов контракт нарастване на заплатите са отпуснати, само че резултат от това няма. Липсва каквато и да е индикация, че утвърдените спомагателни разноски по бюджета на Министерство на здравеопазването ще бъдат употребявани за нарастване на главните хонорари на работещите в Регионалните здравни инспекции, каквото е предназначението на част от тези средства, пишат от синдиката. Медицинска федерация " Подкрепа " предизвестява министерството на опазването на здравето, че чака в 7-дневен период информация какви съответни дейности са подхванати или ще бъдат подхванати за нарастването на заплатите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР