И днес стана скандал в парламента около решението на Конституционния

...
И днес стана скандал в парламента около решението на Конституционния
Коментари Харесай

Отново скандал в парламента за неприетата оставка на Делян Добрев

И през днешния ден стана скандал в Народното събрание към решението на Конституционния съд за неприетата оставка на Делян Добрев, оповестява Българска национална телевизия.

Той бе сред ръководещи и съпротива и настъпи откакто депутатът от Българска социалистическа партия Георги Гьоков излезе на парламентарната естрада и прикани ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева да в профил Делян Добрев. Гьоков се базира на решението на Конституционен съд преди два дни. В отбрана на Добрев излезе ръководителя на парламентарната комисия по правни въпроси Данаил Кирилов. Последва остра замяна на реплики.

" Призовавам Ви на съображение Решение № 2 от 30 януари 2018 година на Конституционен съд по КД № 8 от 2017 година да отстраните господин Делян Александров Добрев от заседателната зала, защото на съображение същото това решение той не е депутат и, г-жо Председател, желая да Ви помоля да дадете напътствие на квесторите да не допущат господин Добрев до заседателната зала ", сподели Георги Гьоков.

" Не допускайте изяви на обособени народни представители с оглед тяхна персонална интерпретация на обстоятелства, без оглед какъв брой са неправилни, не позволявайте да атакуват и да наскърбяват, да засягат, да оспорват статута на депутат с настоящ мандат ", отвърна Кирилов.
" Господин Гьоков, нямам учредения да изведа господин, секунда да се изкажа, нали имам и аз 2 минути да кажа, умерено... Спокойно... Нямам учредения да накарам квесторите да изведат господин Делян Добрев. Той сега е с настоящ мандат ", бяха пък думите на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.

" Аз Ви предлагам да организирате за народните представители един курс по четене, тъй като в случай че господин Гьоков беше прочел деликатно решението на Конституционен съд, щеше да разбере, че приказва цялостни нелепости от трибуната на Парламента, единствено и единствено с цел да губи време и да изнервя ситуацията ", сподели самият Делян Добрев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР