И днес паркирането в буферните паркинги към станциите на метрото

...
И днес паркирането в буферните паркинги към станциите на метрото
Коментари Харесай

Буферните паркинги в София са безплатни и днес

И през днешния ден паркирането в буферните паркинги към станциите на метрото ще бъде гратис по отношение на нарасналите равнища на фини прахови частици (ФПЧ 10), оповестиха от Столична община. Паркингите на метрото са шест и са ситуирани на бул. “Цариградско шосе “ при Интер експо център, на бул. “Джеймс Баучер “ и бул. “Черни връх “, при „ Бизнес парк София “, два паркинга на метростнация „ Бели Дунав “ и в центъра на метростанция „ Стадион Васил Левски “, оповестиха от Столична община.

От " Московска " 33 призовават жителите, които се отопляват с въглища и дърва, да употребяват единствено суха дървесина и висококачествени въглища, а при опция да преминат на екологично отопление.  При определяне на нерегламентирано изгаряне на боклуци, може да се подава сигнал на телефоните на съответното районно управление (на МВР) при Столична дирекция на вътрешните работи или на денонощния телефон на Оперативен център на Столичен инспекторат 02/987-55-55.  Столична община още веднъж приканва жителите да предадат старите си гуми на избраните за задачата места. Така ще бъде предотвратена опцията от замърсяване околната среда, както и вероятно изгаряне. Столичен инспекторат провежда за четвърти следващ път предаване на остарели гуми в регион „ Нови Искър “ в кв. „ Курило “ на адрес ул. „ Чавдар челник “ против пощенския клон на 5 декември от 10.00 до 16.00 ч. 

Индексът за качеството на въздуха демонстрира 27,9 µg/m³, което тази заран подрежда столицата ни на 29-то място в света по замърсяване, оповестява БГнес. По данни на уеб страницата airsofia най-мръсен е въздухът тази заран в центъра на София, най-вероятно поради утринното скупчване на коли.

Вчера Европейската комисия реши още веднъж да предяви иск пред Съда на Европейски Съюз против България, защото страната ни не е осигурила изцяло осъществяване на решението на съда от 5 април 2017 година, обвързвано с мръсния въздух. В страната систематично и непрекъснато не са били спазвани пределно допустимите стойности за прахови частици (ПЧ10). Освен това са били подхванати подобаващи ограничения, с които да се подсигурява, че интервалът на превишаванията е допустимо най-кратък, изяснява комисията. Тъй като искът се предявява по отношение на неспазване на предходно решение на Съда, той може да породи финансови санкции както за времето, минало след първото решение, по този начин и за времето от второто решение до обезпечаването на цялостното му осъществяване.

За да извърши решението, от българската страна се очакваше да одобри и приложи редица ограничения, добавя Брюксел. А данните, които България е пратила на комисията за интервала 2015-2019 година, удостоверяват, че откритото от Съда систематично и непрекъснато неспазване продължава. Повече от три години след решението България към момента не е осигурила спазването на избраните в директивата пределно възможни стойности във всички свои зони за следене на качеството на въздуха и агломерации.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР