И балерините от парижката опера излязоха на протест , защото

...
И балерините от парижката опера излязоха на протест , защото
Коментари Харесай

Коледни банкети за стачкуващите във Франция

И балерините от парижката опера излязоха на митинг, тъй като ще ги пенсионират не на 42, а на 64 години
Коледни банкети за стачкуващите във Франция проведоха синдикатите. Трети ден транспортна стачка блокира страната. Причината е пенсионната промяна, препоръчана от президента Еманюел Макров. Синдикатите връчиха на стачкуващите по този начин наречените чекове за взаимност. Сред тях имаше и един на стойност 250 000 евро – особено за стачкуващите чиновници в парижкото метро. Днес в Париж ще работят единствено 5 от 16-те метролинии, а в страната всеки втори високоскоростен трен ще остане в депото. Коледният шлагер в мрежата „ Всичко, което желая за Коледа, е метро ” е на път да се трансформира в най-слушаната ария от французите. Пародията на песента на Марая Кери стана химн на траспортната стачка.

Всичко което желая за Коледа е метро

На митинг в Париж излязоха и балерините от операта. Над 30 балерини танцуваха пред Опера " Гарние ", с цел да изразят недоволството си, че към този момент няма да се пенсионират на 42 години, а на 64. Под  нежните звуци на класическа музика балерините изнесоха 20-минутно зрелище.

ВИЖ ОЩЕ: Стачки във Франция и по празниците

Най-големият досега митинг е плануван за събота. От 7 януари стартират договаряния сред синдикатите и държавното управление. На 22 януари планът за пенсионна промяна би трябвало да бъде показан в държавното управление.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР