И аз не знам кое работи. Това заяви пред Тази

...
И аз не знам кое работи. Това заяви пред Тази
Коментари Харесай

Личен лекар: Няма COVID зони и безплатни лекарства

И аз не знам кое работи. Това съобщи пред " Тази заран " по бТВ ръководителят на столичната организация на общопрактикуващите лекари доктор Георги Миндов по отношение на така наречен КОВИД зони.

Около 1-2 КОВИД центъра в София работят приблизително, останалите не работят по разнообразни аргументи – липса на личен състав, липса на опция да се обособи вход, акцентира Миндов. Най-вече не могат да се намерят хора, които да работят – те би трябвало да работят единствено в центъра, на никое място другаде, и приказваме за експерти.

Личните лекари продължаваме да си обслужваме пациентите – КОВИД зоните са доста хубава концепция, само че не може да се осъществя, е позицията на доктор Миндов, казана пред bTV. Той предизвести и, че някои КОВИД зони желали посоки.

Д-р Миндов категорично акцентира, че безплатните медикаменти против КОВИД в действителност се включват във втори стадий на заболяването (ако се стигне до него). По думите му, пациентът би трябвало да ги вземе, когато към този момент кашля и киха щедро, заразява още повече т.е. е риск, вместо персонален доктор да го чуе по телефона, да ги предпише и да има доставка в съответната аптека, която преднамерено да бъде взета, въпреки и това е прочут риск. Тези медикаменти са, когато сме на ръба сред болнично лекуване и оставане у дома – те са за лекуване на вторични инфекции, те не стопират процеса на заболяването КОВИД, а облекчават протичането.

Що се отнася до недостиг на някои от медикаментите, доктор Миндов изрази безпокойство за подобен. И настоя, че КОВИД зоните не работят сега, а персоналните лекари имат подготвеност да поемат предписването на безплатните медикаменти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР