И арменците се ядосаха на Радев за деня на вота.

...
И арменците се ядосаха на Радев за деня на вота.
Коментари Харесай

И арменците се ядосаха на Радев за деня на вота

И арменците се ядосаха на Радев за деня на вота. След като католическата общественост изиска президентът да анулира датата на изборите, тъй като на 4 април е католическият Великден, и арменската диаспора в България изиска нова дата. Причината е, че тя също чества Възкресение дружно с католиците.

Кметът на Раковски Павел Гуджеров изпрати писмо на Радев, с което упорства за смяна на датата. Арменците в Пловдив също споделиха, че избират вотът да не съответствува с техния стародавен набожен празник. В града под тепетата има огромна диаспора от български жители - арменци.

" В Армения постоянно взимаме поради църковния календар. И на огромните празници се стараят да няма избори ", разяснява отец Храч Мурадян. " Никой не би трябвало да бъде огорчаван, тъй като мисля, че всички тези съвещания имаха за цел нещата да бъдат подредени по най-хубавия метод, не съм сигурен, че се е случило ", съобщи Сахак Чалъкян.

32 са секционните изборни комисии на територията на община Раковски (известна като католическата столица на България), а Веселин Делипетров е постоянен техен член при всеки избор. За датата 4 април обаче той няма да се включи в организацията на изборния развой. " Искам да съм със фамилията си и да отдам почитта си към Бог и да чествам неговото възкресение ", съобщи Веселин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР