Художници и поети от Италия и Франция откриха вчера първата

...
Художници и поети от Италия и Франция откриха вчера първата
Коментари Харесай

Картини със стихове редят италианци и французи

Художници и поети от Италия и Франция откриха през вчерашния ден първата галерия с платна живопис, под които има и особено написани стихове. Част от тях са дело на самите създатели на картините, а другите са избирани с конкурс, извършен в Италия.

Интересната композиция под наслов „ Розата ​- темп и лирика ” е ситуирана в НБ „ Иван Вазов ” и в читалище „ Алеко Константинов - 1954 ”. Гостите от Италия и Франция са Лаура Лучибело, Патрисия Дарре, Франсоаз Ваддлен и Дарина Лалова. В изложбата ще бъдат включени повече от 20 картини със стихове под тях. Това са произведения на Мариса Белини, Клара Кали, Ана-Лиза Санела, Стефания Спера, Паула Вентура и други Шест картини ще бъдат окачени във фоайето на НБ „ Иван Вазов ”. Останалите ще са в италианската библиотека на читалището.

Лаура Лучибело е художник и стихотворец. Организира биеналето в град Витербо, в което вземат участие над 130 създатели от целия свят.

Даринка Лакова - Дария написа лирика на италиански. Носител е на премия и орден „ Леонардо да Винчи ”. Другото огромно има в " Розата - темп и лирика " е французойката Патрисия Дарре. Родената в Сен Мало художничка е приключила " Изящни изкуства " в университета Екс ан Прованс, занимава се с печатен дизайн и живопис.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР