Huawei е изправена пред все по-голяма съпротива от страна на

...
Huawei е изправена пред все по-голяма съпротива от страна на
Коментари Харесай

Оксфорд престана да приема дарения и грантове от Huawei

Huawei е изправена пред все по-голяма опозиция от страна на американското държавно управление и други страни, а в този момент Оксфордският университет се причисли към възходящия брой групи, дистанциращи се от компанията. Университетът към този момент няма да приема стипендии или дарения от Huawei, оповестява The Guardian, като възбраната произтича от „обществените опасения, повдигнати през последните месеци към английските партньорства с Huawei“.
Докато нови грантове няма да бъдат одобрявани от компанията, Оксфорд твърди, че продължаващите планове, финансирани от Huawei, ще бъдат довършени, а те включват два плана, към този момент утвърдени от университета, които са получили 692 000 паунда от Huawei.

Напрежението сред Съединени американски щати и Huawei набъбна през последните години, а тази седмица се твърди, че федералните прокурори са почнали следствие на компанията за хипотетичната кражба на търговски секрети. Финансовият шеф на Huawei Менг Ванчжоу, задържана в Канада предишния месец, също е изправена пред обвинявания в измами в Съединени американски щати. Американското държавно управление, базирайки се на опасения за сигурността по отношение на контактите сред Huawei и китайското държавно управление, забрани на чиновници, снабдители и организации да употребяват устройствата на Huawei. Вашингтон ти не разрешават още във военни бази и предизвести жителите на Съединени американски щати и други страни да не употребяват технологията на компанията. Други страни, в това число Нова Зеландия и Австралия, също започнаха дейности против Huawei.

„Надяваме се тези въпроси да бъдат решени скоро и означаваме личното предпочитание на Huawei да успокои държавните управления за своята роля и дейности“, се споделя в изказване на Оксфорд.

Huawei, от своя страна, продължава да отхвърля обвиняванията , че тя е опасност за сигурността.

„Не бяхме осведомени за това решение и чакаме цялостното пояснение на университета“, сподели представител на Huawei за The Guardian. „ Като частна софтуерна компания, благосъстоятелност на чиновниците си, и със мощен опит в научноизследователската и развойна активност, ние имаме вяра, че решенията за партньорство, както и научните проучвания, би трябвало да се основават на доказателства ”.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР