HSBC купи британското подразделение на Silicon Valley Bank (SVB) за

...
HSBC купи британското подразделение на Silicon Valley Bank (SVB) за
Коментари Харесай

Гигантът HSBC купи фалиралата Silicon Valley Bank UK за 1 паунд и я спаси

HSBC купи английското поделение на Silicon Valley Bank (SVB) за символичната сума от 1 паунд в понеделник (13 март), спасявайки основен заемодател за започващи софтуерни компании във Англия, защото най-големият банков колапс след финансовата рецесия продължава да раздрусва пазарите, отбелязва „ Ройтерс “, представена от economy.bg.

Сделката, която планува една от най-големите банки в света с активи от $2,9 трилиона да вземе под крилото си обреченото английско поделение на софтуерния заемодател, постави завършек на трескавите договаряния през уикенда сред държавното управление, регулаторите и бъдещите купувачи.

Това се случи, откакто управляващите на Съединени американски щати започнаха дейности в неделя, с цел да укрепят депозитите и да

се опитат да спрат всяка по-широка болест от неочаквания колапс на банката-майка Silicon Valley Bank.

Спасяването на SVB UK бе приветствано от английските министри, регулатори и започващи софтуерни компании, които споделиха, че клиентите ще могат да банкират както нормално.

„ HSBC е най-голямата банка в Европа и клиентите на SVB UK би трябвало да се усещат спокойни от силата, сигурността и сигурността, които им носи “,

сподели английският министър на финансите Джеръми Хънт. „ Бяхме изправени пред обстановка, в която можехме да забележим някои от най-важните ни компании, нашите най-стратегически компании, заличени и това би било извънредно рисково “, сподели Хънт пред кореспонденти.

Банката на Англия съобщи, че е провела продажбата, с цел да поддържа доверието във финансовата система и да минимизира всевъзможни последствия за английските софтуерни компании. Институцията заяви още, че

депозитите в банката са подсигурени вследствие на продажбата и че по-широката банкова система е в сигурност.

„ На пръв взор наподобява добра договорка “, сподели Ричард Марууд, старши фонд управител и вложител на HSBC в Royal London Asset Management. „ SVB нямаше ликвидност и доверие на вложителите – HSBC има и двете в пика. “

SVB UK е отделена от американската група, а HSBC съобщи, че активите и пасивите на компанията майка са изключени от договорката. „ Това придобиване има отличен стратегически смисъл за нашия бизнес в Обединеното кралство “, сподели основният изпълнителен шеф на HSBC Ноел Куин в изказване.

SVB UK има заеми от към 5,5 милиарда паунда и депозити от към 6,7 милиарда паунда, заяви HSBC, добавяйки, че поглъщането завършва неотложно.

Bank of England заяви, че SVB UK има общ размер на салдото от към 8,8 милиарда паунда.

За разлика от Съединени американски щати, Англия не е оповестила по-широки ограничения за ликвидност на банковата система.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР