„Хроничните заболявания са показание да се ваксинираш срещу COVID-19, а

...
„Хроничните заболявания са показание да се ваксинираш срещу COVID-19, а
Коментари Харесай

Мира Кожухарова: Хроничните заболявания са атестат за ваксинация

„ Хроничните болести са свидетелствуване да се ваксинираш против COVID-19, а не противопоказание “. Това съобщи съветникът на министъра на опазването на здравето Мира Кожухарова в студиото на БиТиВи.

По думите ѝ хората с хронични болести изкарват доста тежко вируса, при тях са смъртните случаи. За да спокойни нашите деца, ваксинирайте се поради тях, прикани Кожухарова. „ Нямам пояснение за какво хората не се имунизират. В Москва, да вземем за пример, в този момент има дълги опашки за имунизация, само че там има доста интензивна вълна с доста смъртни случаи “, сподели тя.

„ В момента епидемиологичната обстановка е извънредно удобна и в този момент беше моментът да се направи нов здравен проект “. В това б...

Прочети повече
Тя изясни, че летният сезон носи едно в допълнение утешение и добави, че в случай че у нас стартира още веднъж всеобщо имунизиране по време на нова вълна на ковид, това носи опасности. „ Има заплаха да не успееш да изработиш имунитет преди да се заразиш с COVID-19 при една интензивна вълна “, сподели Кожухарова.

Ваксиналното покритие в учебните заведения и детските градини остава ниско. „ Разчитам на здравия разсъдък на българския преподавател. Може в този момент по време на ваканцията да размислят, с цел да имаме една естествена образователна година “, сподели Кожухарова.

Тя добави, че все още няма разискване дали имунизацията против COVID-19 да бъде наложителна за някои специалности. „ До септември има задоволително време да размислят хората “, счита Кожухарова по отношение на настройките към имунизацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР