Хризантемите са цветя, които се отглеждат по целия свят като

...
Хризантемите са цветя, които се отглеждат по целия свят като
Коментари Харесай

Как чаят от хризантеми влияе на вашето здраве?

Хризантемите са цветя, които се отглеждат по целия свят като култивиран растения или в саксии. Цветовете им варират от пастелно жълто до блестящо алено, с няколко разновидности в зелено и лилаво. Представени в продължение на епохи в изкуството, те не са просто красиви за гледане, хризантемите са и годни за консумация и се употребяват за медицински цели в продължение на доста години.

Чаят, подготвен от сухите цветя, има златист нюанс и мек пъстър усет, сходен на лайка. Може да му добавите малко мед. Венчелистчетата, листата и дръжките на цветето могат да бъдат бланширани и изядени в салати.

Традиционна Китайска Медицина

Хризантемата се употребява от стотици години в китайската медицина. Хората я употребяват за лекуване на дихателни проблеми, високо кръвно налягане и хипертиреоидизъм. Любителите на цветето също споделят, че може да понижи възпалението и да успокои нервите ви. Много ефикасна е и за детоксикация на организма.

 Сушени хризантеми

Д-р Й. Д. Ян е специалист по китайска и интегративна медицина и създател на Тао Интегратив. Китайската медицина категоризира билките на основата на енергийните свойства, а не на химическите съставки, споделя той. - Хризантемата обезпечава леко студена сила. Тя има специфичен афинитет към енергийните канали, които водят до белите дробове, черния дроб, далака и бъбреците. "

Тези използва не се поддържат от актуалните научни проучвания, само че имат дълга история. Хризантемата - или ju hua, както е известна на китайски, се предлага и за понижаване на треската и признаците на измръзване в ранните стадии.

Какво споделя проучването

Учените започнаха да изследват лекарствените изгоди от хризантемите заради тяхната известност в различни практики. Едно изследване откри, че някои химикали, извлечени от цветове на хризантема, имат антибиотични свойства и могат да понижат възпалението. Друг откри, че дестилат от хризантема може да помогне за лекуване на костни болести като остеопороза.

Диетологът Рене Росен от Института за интегративно хранене изследва необятно хризантемата. Човек не може да чака да вземе хризантема и да получи чудотворно възобновяване от остеопороза или да си успокои нервите за една нощ, споделя тя. Росен поучава да се подсигурява чистотата и концентрацията на препарата. Тя също по този начин предлага да се приема хризантема за дълъг интервал от време, с цел да се извлекат оптимално изгодите от нея.

Как да си създадем Чай от хризантема

 Как чаят от хризантеми въздейства на вашето здраве?

Лесно е да се направи. Ако употребявате хризантема, която сте отглеждали, извадете цветята и ги оставете да изсъхнат в продължение на няколко дни на слънчево място или използвайте дехидрататор. Можете също по този начин да закупите сушени хризантеми.

Сварете водата и я оставете да изстине за към минута. След това използвайте сред 3-6 сухи цветя в чаша вода. Оставете да се запари за няколко минути и готово!

Чаят от хризантеми се употребява като разхлаждащо и релаксиращо средство, при грипни болести, акне, за намаление на температурата, болки в гърлото.

Ако вършиме чай от хризантема, уверете се, че употребявате единствено растения, които не са били напръскани с пестициди или други култивиран химикали. Ако сте бременна или кърмите, попитайте Вашия доктор, преди да пиете чай от хризантема.

Алергии и странични резултати

Ако сте алергични към маргаритки или амброзия, може да сте алергични и към хризантема. Определено спрете да я консумирате, в случай че имате реакция като кожен обрив или респираторно раздразнение. Продуктите на хризантемата взаимодействат с доста медикаменти, отпускани по лекарско наставление, въпреки и не доста съществено. Ако приемате медикаменти, отпускани по лекарско наставление, попитайте Вашия доктор, преди да започнете да употребявате каквито и да е артикули от хризантема.

Маслото от хризантеми е доста мощно и би трябвало да се употребява деликатно. Основният му химикал - пиретрум, се употребява в доста пестициди. Директният контакт или продължителното излагане на пиретрум могат да нервират кожата, очите, носа и устата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР