Храните, които ядем, имат пряко въздействие върху нашето настроение и

...
Храните, които ядем, имат пряко въздействие върху нашето настроение и
Коментари Харесай

Внимание: Тези храни увеличават агресията и водят до пристрастяване!

Храните, които ядем, имат директно влияние върху нашето въодушевление и нашите модели на държание. Скорошно изследване, извършено в Оксфорд във Англия, разкри, че потреблението на нездравословни храни (например, като тези в заведенията за бързо хранене), може да докара до нервност, настъпателност и най-много до затлъстяване и пристрастяване.

Според доктор Дрю Рамзи, началник на проучването, съществена причина за разстройване в храненето е неналичието на някои хранителни субстанции.

Без верните хранителни субстанции тялото не може да създава нужните хормони, с цел да има ясно и положително мислене, уравновесено положение на мозъка, вследствие на което се предизвика рисково държание. Недостатъците на магнезий, манган, витамин С и витамини от група В, могат да създадат човек свръхактивен.

Проучване, направено в Университета на Навара, в съдействие с Университета на Лас Палмас, е посочило корелация сред потреблението на нездравословна храна и депресивния синдром „ Е “. Анализът е изработен в продължение на 6 години, като са следени 8964 доброволци, които в никакъв случай преди този момент не са страдали от меланхолия или са взимали антидепресанти.

 Вредни Храни

Установено е, че потреблението на хамбургери, пържени картофи, сладки закуски и безалкохолни питиета, усилват риска до 51 % от появяването на психологични разстройства. Според проучването, в основата на неразположението са трансмастните киселини, които са налични в обилни количества в промишлените артикули.

Трансмазнините пречат на Омега–3 мастните киселини, които са свързани с позитивния резултат върху настроението и държанието.

Премахването на нездравословни храни като захар, сладки питиета и храни от заведенията за бърза хранене, могат да оказват помощ за промени в настроението. И заради това би трябвало да се употребяват храни, които имат невисок гликимичен показател и се усвояват постепенно.

Нездравословната храна води до неотложен задоволителен резултат, само че генерира пристрастяване и води и до физически болести (най-вече сърдечно-съдови).

Така че в случай че желаете да ограничите експанзията и да предпазите вашите деца от принуждение – ограничавайте ги откъм храната в заведенията за бързо хранене!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР