Храната, която ежедневно приемаме, има пряко влияние върху здравословното ни

...
Храната, която ежедневно приемаме, има пряко влияние върху здравословното ни
Коментари Харесай

Кои храни са киселинни?

Храната, която всекидневно одобряваме, има директно въздействие върху здравословното ни положение. Хранителните артикули се разделят на киселинни и алкални храни. Това не значи, че всеки кисел артикул е кисела храна. Така да вземем за пример лимонът е алкална храна, без значение че има кисел усет.

Повишената киселинност в организма се предизвиква най-много от киселинните храни и артикули, които одобряваме. Доказано е, че ракът е разследване на нарасналата киселинност в организма. Честата приложимост на кафе, алкохол, месо и салами, както и някои плодове, я покачват. От друга страна, зеленчуците и останалата част от плодовете, които са алкални, грижат за салдото.

Тялото ни реагира, когато прекаляваме с тези храни, като търси метод да обезврежда киселинността им. Затова са му нужни алкалните храни и води. За естественото си действие тялото ни се нуждае от 90 разнообразни хранителни субстанции.

Балансът на алкалните и киселинни храни е от извънредно значимо значение за нашето тяло. То е формирано най-вече от вода. Подобна среда може да има киселинни или алкални свойства, измервани в канара, наречена рН. Ако стойностите са под 7.0 – средата е кисела.

Нивата на рН във всяка клетка от нашия организъм са резултат от всички витални процеси, които на процедура са йонообменни и решаващи за нашето здраве. Небалансирани стойности на рН значи, че дълго време рН равнищата са станали прекомерно киселинни (ацидоза). Подобен дисбаланс води след себе си съществени здравословни проблеми.

 Млечен шоколад

Кои са киселинните храни

Киселите храни са пъстрият боб, компотите, плодовете от консерва, белият ориз, белият самун, спагетите, макарони, риба, пилешко, пуешко, агнешко, яйца, краве сирене, кашу, газирани питиета, вино, млечен шоколад, кафява захар, кетчупът, соев сос, конфитюри, майонеза, горчица.

Сред високо киселинните храни място намират туршии, кисели краставички, трапезна сол с добавена йод, бисквити, сладкиши, свинско, телешко, скариди, рибени консерви, пармезан, деликатесни сирена, черен чай, кафе, ликьор, захарни сиропи, бира, орехи, фъстъци, изкуствени подсладители и оцет.

Специалистите поучават да не се опитваме да спрем приема на тези артикули. Въпросът е да търсим съответен метод да ги обезвреждаме, като ограничим количеството им и поемаме и алкални храни и води за баланс. Приемът на йонен калций като хранителна добавка също оказва помощ.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР