Храната е средство човек да се зареди с енергия. Но

...
Храната е средство човек да се зареди с енергия. Но
Коментари Харесай

Храните, които ни правят уморени

Храната е средство човек да се зареди с сила. Но в някои случаи става тъкмо противоположното – употребяваното на избрани храни ни кара да се усещаме слаби и изтощени. Поради това, доста деликатно би трябвало да сортираме храните на трапезата си.

На първо място, когато приказваме за храни, които ни вършат изтощени, би трябвало да споменем мазните храни. Мазнините в храните, най-много при пържените ястия, водят до безсилие.

Те провокират прилив на сила по време на потреблението, след което обаче идва и възприятието за унесеност. Това е по този начин, защото на организма му би трябвало прекомерно доста време и сила за преработката им.

 Алкохол

Наред с мазните храни, на челната позиция дружно с тях се подрежда и алкохола. Той провокира унесеност, само че не носи същинско разпределяне. По този метод тялото губи опцията да отпочива, както би трябвало.

След алкохола, други артикули, които изсмукват жизнеността от организма ни, са сладките неща. Когато ги консумираме, те внезапно покачват равнищата на кръвната захар, а това работи натоварващо на организма.

Пуешко месо - много учудващо, само че се оказва, че съдържащите се в него белтъчини понижават работоспособността. Те имат релаксиращ резултат, което въздейства неприятно при натовареност.

 Тестени произведения

Всички тестени произведения от бяло брашно също са непрепоръчителни, в случай че не желаете да се чувствате изтощени. Първоначално предизвикващи прилив на сила, тя бързо спада, като оставя тялото без сили.

Други сходни храни, най-много закуски, са зърнените и макаронените произведения. При тях казуса е еднакъв с този на сладкото – глюкозата внезапно и нездравословно се повишава.

За да не чувствате отмалялост, най-добре избягвайте храни с високо наличие на нерафинирани въглехидрати, като пълнозърнести тестени произведения и кафяв ориз, както и газираните питиета. Освен това, каквото и да ядете, в случай че прекалявате с количествата, то умората и несъразмерното насищане ща са налице.

Ако въпреки всичко чувствате отмалялост, то би трябвало радикално да измененията режима ди на хранене. Включете в ежедневното си меню разнородни плодове и зеленчуци. Стремете се съща по този начин да се храните най-малко по 3 пъти дневно с неголеми порции. И запомнете – чесънът е храната, способна да ободри всеки изтощен организъм.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР