Храната е необходима на всеки човешки организъм, за да оцелява.

...
Храната е необходима на всеки човешки организъм, за да оцелява.
Коментари Харесай

Дразнещи стомаха храни

Храната е нужна на всеки човешки организъм, с цел да оцелява. Някои нейни проявления обаче са способни да навредят на организма ни, като да вземем за пример несъответствуващите храни, дразнещи стомаха.

На първо място на дразнещите храни се подреждат подправките и най-много лютите такива. Това са най-много горчица, оцет, лютия червен пипер и други

 Люти подправки

Те имат ниска хранителна стойност, само че нервират освен стомаха, само че и черния дроб, червата, бъбреците и възбуждат нервната система.

При невъздържание с използваните количества те повреждат другояче здравия организъм. Към групата на дразнещите подправки спадат още и праз, чесън, лютивите пиперки, синап, хрян и кромид.

 Алкохол

Запръжките също нервират стомаха, като в същото време провокират и киселини. Това може би се дължи от една страна на обстоятелството, че при процеса на запържване мазнините губят част от качествата си и търпят промени, влияещи негативно върху организма на индивида.

 Пиле с кожа

На трето място на дразнещите храни се подреждат доста сладките такива. Най-противопоказно въздействат шоколад, бонбони и мед.

Веднага след тях са сурови зеленчуци и плодове, богати на целулоза и фибри. Стомашно-чревният тракт реагира с дискомфорт при несъразмерната им консумация, колкото и да са потребни.

Най-зле на стомаха въздействат несъразмерните количества алкохол. Той непосредствено нервира стените на хранопровода, стомаха и червата. Това предизвиква гадене, повръщане, безапетитие, разстройство, тежест в стомаха и други Всичко това е в резултат на прекомерно многото стомашна киселина, която нервира лигавицата.

Тютюнопушенето от своя страна е другият сериозен камшик за стомаха. А съчетано със утринно кафе, изстъргващо и увреждащо стомаха или с алкохол – положението става плачевно за цялостното положение на организма.

Ядките са доста потребни за организма. Но въпреки това, минималното наличие на протеини и цялостното неявяване на аминокиселината лизин не ги прави годни за консумация в огромни количества.

А в случай че стомаха ви към този момент е болен, с изключение на изброените, не се предлагат и потреблението на кожа от пиле и риба, както и топлите храни като цяло. Ако си да вземем за пример готвите пиле с ориз, направете го с пилешко филе.

Всеки човек има неповторим, самостоятелен организъм. Поради това, на другите хора другите храни въздействат по хетерогенен метод. Вие би трябвало сами да определите кои са храните, които нервират и кои успокояват стомаха ви.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР