Храната е един от начините да се поглезим с нещо

...
Храната е един от начините да се поглезим с нещо
Коментари Харесай

Храната ви става отровна, ако я готвите така

Храната е един от методите да се поглезим с нещо вкусно и апетитно, само че това не всеки път е по този начин, в случай че не сме я приготвили вярно. Именно методът на топлинна обработка е от значително значение, с цел да може организмът ни да усвои всички значими потребни субстанции от съставките на блюдото ни.

Начинът на подготвяне на храната оказва въздействие и на нейните свойства, като по този начин да вземем за пример при избрани условия тя може да стане даже отровна. Именно по тази причина всяка една стопанка е длъжна да познава доста добре освен вкусни предписания, с цел да може да глези фамилията си, само че и да знае по какъв начин да готви здравословно храната, с цел да не навреди на здравето на околните си хора.

Михаил Мяснянкин е съветски онколог-хирург и е също по този начин претендент на медицинските науки. Той споделя доста забавни обстоятелства за обработката на храната пред съветския Канал 5, а точно при какви условия храната ни става отровна и може да аргументи даже рак. Учените считат, че една от аргументите за това е, в случай че храната е била нечиста с минерални торове или пък с канцерогенни субстанции.

Мяснянкин добавя, че консумирането на сходни артикули ще има гибелен резултат на стомашно-чревния тракт, както и на лигавицата. Освен това приемането на такава храна на непрекъсната основа може да докара даже до злокачествени новообразувания, които в случай че не се диагностицират ранно, могат да доведат до летален излаз.

Лекарите означават и още един проблем, който е обвързван със самото подготвяне на храната, а точно пърженето на месо или пък на зеленчуци в олио. Това е доста нездравословно, изключително в случай че консумирате главно единствено такава храна. Именно по тази причина е доста по-добре да залагате на задушаването като метод на готвене, който е доста по-полезен и здравословен.

Още по-опасно за здравето ви е, в случай че пържите наново храната ви в една лой, защото по този метод се натрупват рисковите канцерогенни субстанции, които също могат да доведат до рак.

 За да не е отровна храната - задушавайте

Онкологът Мяснянкин поучава всички хора да се откажат или да понижат до най-малко приемането на алкохолни питиета по време на хранене. Причината за това е, че честата им приложимост води до увеличението на риска от развиването на злокачествени новообразувания.

Грижете се за здравето ви и се старайте да се храните здравословно и разнообразно, като наложително обръщате внимание освен на това какви артикули консумирате, само че и по какъв начин са приготвени те.

Не забравяйте и за дейния метод на живот, тъй като той също е доста значим, в случай че желаете да се радват на здраво здраве.

А в този момент вижте и изгодите от бавното готвене на храната и си изберете нещо за вечеря от тези потребни предписания на пара.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР