Хотелите по егейското крайбрежие на Турция са запълнени с 90

...
Хотелите по егейското крайбрежие на Турция са запълнени с 90
Коментари Харесай

Заетостта на турските хотели на егейското крайбрежие достигна 90%

Хотелите по егейското крайбрежие на Турция са запълнени с 90 % от потенциала си преди Курбан-байрам, предава “Анадолската организация “.

 

Туризмът се трансформира в една от областите, които са претърпели най-голямо негативно влияние от пандемията. Увеличаването на броя на имунизираните и намаляването на честотата обаче са съдействали за възраждането на туристическата промишленост.

 

На 27 юни турското министерство на вътрешните работи разгласи началото на третата фаза на нормализиране, след което броят на ранните резервации в хотели в внезапно се усили.

Хотелите на брега на Турция край Егейско море също са цялостни преди празника.
 Ердоган: Ще продължим да търсим газ в Средиземно море Ердоган: Ще продължим да търсим газ в Средиземно море
Турция ще продължи изследванията за нефт и газ в Източното Средиземноморие, съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган в изявление, което...

Заместник-ръководителят на турската федерация на хотелиерите (TÜROFED) Мехмет Ишлер сподели пред Anadolu, че след 17-дневно блокиране процентът на заболеваемост внезапно е понижен и туристическата промишленост се е съживила.

„ Ранните резервации на вътрешния пазар са по-високи от тези през 2019 година Възнамеряваме да приключим сезона, като компенсираме загубите от карантинния интервал “, сподели Ишлер.

Ишлер напомни, че празникът Рамадан се е състоял в условия на тежка карантина, съобщи организация Фокус.

„ На Курбан-байрам туристите и хотелиерите желаят да наваксат. Започвайки от 15 юли, Деня на демокрацията и националното единение, турските жители ще почиват 11 дни поред, в това число празниците на Курбан-байрам. Повечето хотели са цялостни. Има огромно търсене. Степента на претовареност на хотелите е над 90 %. Очакванията на туризма ще се осъществен. Положителна наклонност ще се следи освен през юли, само че и през август “, сигурен е заместник-ръководителят на TÜROFED.

След като Русия възвърне полетите с Турция, а Германия отстрани страната от листата на страните с висок риск от зараза с COVID-19, броят на задграничните туристи ще се усили доста, сподели Ишлер.
 Анкара: Повече не одобряваме отношение към турските кипърци като към малцинство Анкара: Повече не одобряваме отношение към турските кипърци като към малцинство
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че страната му към този момент не приема отношението на управляващите на Република Кипър към кипърскит...

Според него е почнал бърз напредък в туристическия бранш, като задачата е да се удължи туристическият сезон.

Заместник-ръководителят на Федерацията на хотелиерите в район Чешме Орхан Белге от своя страна означи, че след началото на процеса на нормализиране броят на резервациите в Турция се е нараснал.

„ Гражданите, които не са могли да си починат на празника Рамазан, са резервирали хотелски стаи за Курбан Байрам. В момента степента на претовареност на хотела е към 90-95 %. Тези, които желаят да се провиснал, би трябвало да побързат, не са останали доста места в хотелите ”, сподели той.

Според Белге задгранични туристи също са почнали да идват в Чешме.

„ Възнамеряваме да увеличим броя на задграничните туристи до равнище, надвишаващо индикаторите от 2019 година “, съобщи заместник-ръководителят на Федерацията на хотелиерите в региона на Чешме.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР