Хореограф, визуален артист и пърформър, художник, фотограф, режисьор, актьор. Автор

...
Хореограф, визуален артист и пърформър, художник, фотограф, режисьор, актьор. Автор
Коментари Харесай

Иво Димчев - изкуството в банята, хола и кухнята

Хореограф, образен актьор и пърформър, художник, фотограф, режисьор, артист. Автор на спектакли, текстове и песни — писал, рисувал, танцувал, пял, играл — в театри, в каравани, в дворцови бални зали… Всичко това е (бил) Иво Димчев. От близо година той е на първо място създател и реализатор на песни в български холове и кухни.

Когато не разрешиха скупчванията на хора, артистите се разделиха главно на две групи: едната се реалокира във виртуалнато пространстово и стартира да прави представленията си (концерти, спектакли, изложби) в Интернет. Другата си остана у дома и се зае да изяснява какъв брой неприятни са онлайн изявите за артистите и тяхното изкуство. Иво пое по трети път, по който никой от сътрудниците му не го последва. 

" През март, когато избягахме от вкъщи ни в Ню Йорк, видях, че моят ослепителен другар, актьор и музикант Иво Димчев се отхвърли от лайв стрийминга и виртуалните осъществявания в Zoom и разгласи турне концерти по домовете под карантина  написа живеещата от 15 години в Ню Йорк режисьорка Кристина Николова, която направи за него документалния филм Corona Shoo Shoo. — Гласът му, смелият му дух и насладата, които той носи на тези, които са го поканили в домовете си, ми подсетиха за

 

ангел, който посещава хората и им вдъхва глътка облекчение

 

и светлина на фона на рецесията и несигурността “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР