Хората, заразени с коронавирус, трябва да ограничат количеството солена храна

...
Хората, заразени с коронавирус, трябва да ограничат количеството солена храна
Коментари Харесай

Забраняват се солта и алкохола при зараза с коронавирус

Хората, инфектирани с ковид, би трябвало да лимитират количеството солена храна в менюто си, както и да се откажат от алкохола. Лекарят-терапевт Филип Кузменко съобщи пред радио „ Спутник” за какво това е жизненоважно, написа БГНЕС.

Поддържането на верния водно-солеви баланс в организма е наложителна част от лекуването на пациенти с ковид. В лечебните заведения лекарите наблюдават това, само че у дома хората би трябвало деликатно да избират какво да ядат и пият по до момента в който се лекуват, напомни Кузменко. Според него хората на домашно лекуване би трябвало не помнят за солените храни и алкохолните питиета.

„ Ако, не дай Боже, се разболеете след заразяване с ковид, тогава би трябвало да поддържате водно-солевия баланс в тялото си. Трябва да избягвате солени храни. Не можете да ядете доста осолена риба, мариновани краставици и туршии. Вместо това би трябвало да пиете повече вода. Също по този начин - и това е най-важното - е належащо да се ограничи използването на алкохол, защото той способства за дехидратация на тялото ", сподели лекарят.

В допълнение към дехидратацията, солените храни също вършат кръвта по-плътна, което е нездравословно в положение на възпаление с ковид.

„ Солената храна не оказва помощ на кръвта ви да бъде по-рядка. Солените храни оказват помощ тя да стане по-плътна, по-наситена. Солта изтегля течния съставен елемент в тъканта и в самите кръвоносни съдове. Косвено това може да повлияе утежняващо, в случай че човек се лекува след затруднения при заразяване с COVID-19”, заключи Кузменко.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР