Хората все повече започват да се замислят какво консумират и

...
Хората все повече започват да се замислят какво консумират и
Коментари Харесай

Така ще познаете продуктите, които крият риск от рак

Хората от ден на ден стартират да се замислят какво употребяват и с какво хранят своя организъм. Честото боледуване, редките заболявания и още куп отрицателни последици могат да са в резултат от употребяваните от нас артикули.

Няма по какъв начин да лишим от всичко " нездравословно " или изцяло да заобикаляме препаратите и химикалите в храните, тъй като човешкият организъм е организиран, тъй че преди всичко да задоволява витално значимите потребности - пиянство и хранене. Все отново, в случай че имате опция, е добре да се снабдявате с домашно приготвени артикули от месни производители.

Най-опасната и страшна болест за индивида към момента остава ракът. Всички знаем, че той има доста проявления и няма равнище възрастова граница, нито друга гаранция за нас, че няма да сме следващите, носещи подлата болест. Въпреки това ще си представим няколко храни, които са с високо канцерогенни или са евентуални причинители на рак.

Пуканки в микровълнова

 Така ще познаете продуктите, които крият риск от рак

Първото, за което евентуално всички се сещате, са пуканките за микроволнова фурна. При тях казусът идва първо от самото пакетче, в което се съдържат, и по-късно съставките като другите типове нездравословни мазнини (най-често употребяваното масло е соевото). Соевото масло, от своя страна, е чисто ГМО, което може да докара до стомашно проблеми и обриви по кожата.

Газирани питиета

 Така ще познаете продуктите, които крият риск от рак

Второто рисково прелъщение са газираните питиета. Доказано е, че хора, консумиращи повече от една газирана напитка дневно, са с нараснал риск от мозъчен инсулт, сравнявайки ги с хората, които не употребяват сходно питиета. Тези питиета имат и редица други нездравословни последствия като повишение на тежестта, издуване, възпаления и даже да провокират обостряне на язвата.

Консервирани плодове и зеленчуци

 Така ще познаете продуктите, които крият риск от рак

Консервираните плодове и зеленчуци също не са от най-полезните храни. От плодовете най-високо наличие на пестициди са открити в ябълките, а от зеленчуците - в консервираните домати. Всъщност по-големия проблем при тези храни идва от самото вътрешно наличие на металните кутийки, които съдържат разнообразни типове нездравословни химикали.

Други образци за храни, които не би трябвало да използваме в промишлени количества, са алкохолът, диетичните храни, изкуствените подсладители, ГМО храни, рафинираната захар, високо овскусените или опушени меса и други.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР