Хората във Финландия харчат най-много за жилища, следвани плътно от

...
Хората във Финландия харчат най-много за жилища, следвани плътно от
Коментари Харесай

Хората в най-щастливата страна харчат най-много за жилища

Хората във Финландия харчат най-вече за жилища, следвани компактно от британците, сочат данни на Resolution Foundation, представени от Euronews.

Припомняме също, че Финландия остава най-щастливата страна в света за седма поредна година съгласно Световния отчет за щастието. Баланс сред професионалния и персоналния живот, уют вкъщи, само че и в офиса или университета. Свобода и пълноправие, сигурност. И още - обучение в крайник с времето, свободен достъп до опазване на здравето, високо доверие в институциите.

Британският институт е открил, че хората във Финландия са заделяли приблизително 24% от общите си разноски за жилища, като надалеч изпреварват междинното равнище в Европейски Съюз от 15 на 100.

Данните са композиция от заплащания автентичен наем и сумата, която притежателите на жилища биха платили, в случай че наемаха жилището си на отворения пазар.

За сметка на това жилищата в Полша заемат най-ниския дял от разноските измежду страните от Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) с 6 на 100 от разноските.

Къде цените на жилищата са най-високи?

Цените на жилищата са най-високи във Англия, следвани от тези в Нова Зеландия, Австралия и Ирландия. Полша и Гърция са много под междинното равнище в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, като по-ниските цени обясняват частично високото им ползване на жилища.

В Европа цените на жилищата са нарастнали най-силно в Турция – оповестени в страната данни сочат, че цените на жилищата са 12 пъти по-високи спрямо девет години по-рано в номинални изражения. Така жилищата в Истанбул се конкурират с Париж и Лондон, които са известни със скъпите си жилища.

 

Северноевропейските страни в Организацията за икономическо сътрудничество и раз като Швеция и Финландия регистрират най-малката смяна на цените с растеж от над 4% в номинални изражения от 2015 година насам.

На противоположния полюс Турция е следвана компактно от Унгария, където цените са се вдигнали със 166% по отношение на равнището им от 2015 година

Борба с растящите цени на жилищата

Растящите цени на жилищата и на наемите, основно поради повишеното търсене от задгранични купувачи и продължаващия стопански напредък, затрудняват гърците да навлязат на имотния пазар.

Неотдавнашно допитване на Euronews откри, че битката с растящите цени е най-големият проблем за гласоподавателите преди идните избори за Европейски парламент, като 68 на 100 от интервюираните са я показали като приоритет.

Resolution Foundation е проследила и отношението сред общия разцвет в страната и количеството жилищни услуги, които се използват в нея.

Полша е страната с най-високо ползване на жилищни услуги, следвана от Гърция и Чехия.

Домакинствата във Англия, съотнесени с общия разцвет в страната, използват надалеч по-малко жилища от семействата във всички останали стопански системи от Организацията за икономическо сътрудничество и раз като се изключи Колумбия, която е най-бедната страна членка в организацията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР