Хората се боят, че технологията ще навреди на здравето имСпоред

...
Хората се боят, че технологията ще навреди на здравето имСпоред
Коментари Харесай

Хиляди швейцарци протестират срещу 5G

Хората се боят, че технологията ще навреди на здравето им

Според критици на 5G, електромагнитното лъчение от новата технология съставлява невиждан риск за здравето и околната среда (снимка: CCO Public Domain)

Хиляди хора стачкуваха в швейцарската столица Берн в събота поради внедряването на 5G в цялата страна. Хората се боят, че новата безжична технология може да навреди на здравето им.

Протестиращите се събраха пред постройката на Народното събрание в Швейцария с гледище да се спре построяването на повече 5G антени. „ Фактът, че толкоз доста хора се оказаха през днешния ден тук, е мощен знак по отношение на безконтролното въвеждане на 5G ”, сподели Тамлин Шиблер Улман, съпредседател на Frequencia – групата, която провежда митинга.

Малкото княжество Монако стана първата страна в Европа, която през юли откри 5G мобилна телефонна мрежа, напомня TechXplore. Тя е основана на технологията на китайската компания Huawei, която в Съединени американски щати бе оповестена за „ риск за сигурността ”.
още по тематиката
Критиците в Швейцария обаче настояват, че електромагнитното лъчение, което новата система основава, съставлява невиждан риск за здравето и околната среда спрямо предходните генерации мобилни технологии.

Онлайн петиции на жители подтикнаха няколко швейцарски кантона – в Женева, Во, Фрибург и Нойшател – да отсрочат построяването на новото потомство антени като защитна мярка. Швейцарската федерация на лекарите (FMH) също приканва за внимателен метод към новата технология.

Това не е всичко. Противниците на 5G се пробват да съберат нужните 100 000 подписа, с цел да предизвикат референдум за налагане на мораториум върху технологията, до момента в който рисковете й не бъдат оценени вярно.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР