Хората са реалисти, защото се базират на говоренето преди изборите.

...
Хората са реалисти, защото се базират на говоренето преди изборите.
Коментари Харесай

Проф. Христова: ГЕРБ и Слави ще се опитат да направят правителство

Хората са реалисти, тъй като се базират на говоренето преди изборите. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия и " Денят стартира " политологът проф. Антоанета Христова.

" Тогава се сътвориха доста усещания, че политическите сили нямат път един към различен ", добави тя.

Според нея сега всичко ще наподобява мъчно, неистина и нагласено, тъй като имаме поръчка за отказване на политическите субекти един от различен авансово.

" При демокрацията човек от време на време не се усеща в обективна среда ", счита анализаторката.

Трябва доста деликатно да оценяваме защо са дали своят вот хората. Когато създадем прорез на гласоподавателите, първият проект ни демонстрира, че за старите партии, въпреки всичко имат 51-52% от гласоподавателите, а останалите, новите, към 30% ", сподели тя.

" Старите партии събират повече гласоподаватели. Новото, което идва, не е доминантно. Профилът ни споделя, че има група хора, които живеят в дребните обитаеми места и чужбина, които са се чувствали извергнати от всички тези партии. Те наказаха ", счита Христова.

Според нея и столичани също са санкционирали, като са споделили, че желаят нещо друго.

" Много е мъчно на политиците сега. Трябва доста огромен разсъдък. Това, че Българска социалистическа партия не е във форма, отвори голямото поле за други партии. Те отвориха толкоз огромно пространство, че България просто е разрушена като политическа конструкция ", съобщи политоложката.

" Убедена съм, че партиите, на които ще им се връщат мандати, ще се опитат да водят договаряния. Това е виновното решение ", счита тя.

По думите ѝ и ГЕРБ и Слави ще се опитат да създадат държавно управление. " Това са най-големите. Процентите дават преди всичко ГЕРБ, което е с съвсем 10% над Българска социалистическа партия и 8% над Трифонов. Процентите на ГЕРБ са доста и те са отговорност ", съобщи политоложката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР