Хората са най-пострадалите от социалните мерки на управляващите или по-точно

...
Хората са най-пострадалите от социалните мерки на управляващите или по-точно
Коментари Харесай

Ченчев: Докладът на Държавния департамент е шамар

Хората са най-пострадалите от обществените ограничения на ръководещите или по-точно от неналичието на обществена политика, съответна на обстановката с пандемията, тази теза отбрани кандидат-депутатът от Българска социалистическа партия Иван Ченчев по време на присъединяване си в предаването " Пресечна точка " по Нова телевизия. „ В обстановката, в която се намираме през последната една година, в страната бе основан безпорядък. По отношение на обществените ограничения жителите пострадаха най-вече и ние сме на мнение, че, реализирайки мандат за ръководство на страната, ще допринесем за повишение на приходите “, съобщи лидерът на листата за София област, като добави, че десетгодишното еднолично ръководство на ГЕРБ е довело страната до последните места във всички ранглисти. " Само в една ранглиста сме преди всичко и тя е по смъртност ", добави Ченчев.

Той съобщи, че в редиците на левицата има съвест, за разлика от ръководещите, като напомни, че в 44-ия Парламент те не са дали своят вот даже за новаторско лекуване на онкоболните. Според Иван Ченчев с ограниченията, които предлага левицата, ще бъдат подкрепени младите фамилии. „ Предлагаме 6 500 лева еднократна помощ за обезпечаване на родители за първо и второ дете. Безплатни медикаменти за деца до 14 година Всяка една от обществените ограничения е направена от специалисти, които са в, само че и отвън партията, тъй че сме стъпили на необятна маса от експертизи “, съобщи още той.

Иван Ченчев напомни, че за четири години държавното управление натрупа над 20 милиарда дълг, а след май месец възрастните няма да получат нарастване на средствата. „ За тях в три държавни управления никой не намерения. Ние сме помислили с преизчисление на пенсиите, което ще усили всички пенсии с сред 20 и 30%. “ Той добави, че помощта от 50 лева по време на пандемията значи 1 милиарда от бюджета в този момент, а преизчислението на всички пенсии - 1.2 милиарда лева на година. „ Ние имаме стратегия, която не е направена съгласно сегашната обстановка, а е плод на четиригодишен труд.

Много сме поредни в Народното събрание и някои от предложенията ни, които попадат в този момент в програмата, са били обсъждани непрекъснато в Пленарна зала през всичките четири години живот на този Парламент “, добави още Иван Ченчев.

Коментирайки външнополитическите тематики, той означи още: „ По отношение на външната политика доста пъти посочвахме недъзите на настоящето управлeние. Докладът на Държавния департамент е следващият пестник, който бе забит по ръководещите. “ Той напомни Резолюцията на Европейския парламент през ноември месец: „ Нещо неповторимо направи властта във връзка с външната политика – съумя зад Океана да сплоти републиканци и демократи, ръководител и зам.-председател на Външната комисия на Сената да напишат една позиция, а от ръководещото болшинство прекомерно скандално разтълкуваха това нещо. Българска социалистическа партия счита, че по тези въпроси би трябвало да сме извънредно деликатни, имаме рецензии и от страна на Меркел за имунизациите “.

В региона на образованието, третата коментирана тематика в предаването, Ченчев означи, че Българска социалистическа партия предлага съответни ограничения - да се отделя 5% от Брутният вътрешен продукт, 1% за развите и на културата, както и безвъзмездни учебници за децата до 12 клас. " Не единствено образователната конструкция, а и наличието на учебниците е извънредно значимо. Трябва да има съвременни създатели, само че българските класици наложително би трябвало да участват в образованието на нашите деца “, разяснява наличието на учебниците Ченчев. Той добави и предлагането един учебник да е за един клас в цялата страна, като съобщи, че проблемите в образованието са многопластови и за там Българска социалистическа партия има създадена стратегия.

„ В сегашната обстановка с пандемията учителите не бяха добре готови, не получиха задоволителна грижа със съответните ограничения от страната и при първата, и при втората вълна “, безапелационен бе Ченчев. „ Много от учителите нямаха нужните принадлежности за по този начин нареченото отдалечено образование – нямаха таблети, нямаха компютри, това го правеха със лични средства. В очите на българските родители те са едни самобитни герои, тъй като устояха на това, влезнаха в учебните заведения и бяха на първа линия “, заключи още Иван Ченчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР