Хората повече се доверяват на социалните мрежи и предпочитат да

...
Хората повече се доверяват на социалните мрежи и предпочитат да
Коментари Харесай

Слави Ангелов: Мутренските времена отдавна отминаха


Хората повече се доверяват на обществените мрежи и избират да подават сигнали там, в сравнение с към институциите. Това съобщи основният редактор на вестник "168 часа " Слави Ангелов пред Нова Тв във връзка погрома в столично заведение на 12 август, за който полицията разбра от оповестено в обществените мрежи видео.

Ако приказваме за връщане на мутренските времена, е малко като с ремонта на "Графа ". Ако се върнем 15 година във времето, в което, в случай че човек влезеше в шадравана да се разхлади, можеше да го убие токов удар, в този момент нещата доста са се трансформирали. Харесва ми какво се направи, само че не ми хареса методът, по който се направи - едни и същи компании вършат ремонтите, което основава напрежение у хората. А за мутренските времена - тогава обстановката беше напълно друга, институциите бяха парализирани, обществото някак и то, само че към този момент като че ли има непоносимост към тези неща. Обществото се е трансформирало. Организираната престъпност в днешно време е доста по- друга, тя е по-скоро икономическа и доста по-свързана с политиката, в сравнение с тази едно време, разяснява Ангелов.

Това си е наказателна бригада. Ако погледнем в междуличностната история на тези двама сътрудници, ще ни стане ясно, че това са хора, които са привикнали да вземат решение проблемите си по този метод, продължи той. Според Ангелов това, което нервира най-вече е, че казусът не се взема решение посредством полицията, а се пуска видео на нападението в обществените мрежи, тъй като хората считат, че могат да се доверят повече на обществените медии и посредством тях да подадат сигнал.

Министерство на вътрешните работи и прокуратурата се оправят сносно с наркогрупите през последните 10 година Така се случи, че хващат една група и съумяват доста бързо да ги санкционират. Тези хора обаче са популяризирали видеото в интернет точно поради доверието към обществените медии и недоверието към институциите. А те дават мотиви за това. Например преди дни шефът на Столична дирекция на вътрешните работи направи декларация, в която поддържа Иван Гешев за нов основен прокурор. За мен това е нещо извънредно необичайно и не знам за какво се прави, напомни той.

На въпрос може ли да се направи нещо с хората, които си заплащат за защита и по този метод тормозят останалите в заведенията, че може да се случи нещо и животът им да се заплаши, Ангелов съобщи: Лошото е, че това нещо няма по какъв начин да се забрани. Те споделят - това са моите другари, моите зъболекари и тн. В днешно време е особено, че това не са някакви мутри, а смешни новобогаташи. Това е по-скоро една проява, че ти по някакъв бърз метод си забогатял, само че това нещо няма по какъв начин да се позволи.

Големият проблем е, че има доста случаи на аномалия в днешно време, когато би трябвало да са се решили тези проблеми, безапелационен бе Ангелов./24chasa.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР