Хората по земята вярват в разни знамения и поличби. Ливанците

...
Хората по земята вярват в разни знамения и поличби. Ливанците
Коментари Харесай

Какво е поверието, ако разлеем кафето си?

Хората по земята имат вяра в всякакви знамения и поличби. Ливанците примерно имат вяра, че разлятото кафе в дома е предвестител на огромно благополучие, на триумф и шанс.

Разбира се, това не значи, че е нужно сами да си изпускаме чашите с ободрителната напитка.

 

Освен да се събудим заран с кафе, да се погрижим да доставянето на антиоксиданти на тялото, за тонуса и психологичното си положение, може да разбираем и какво ни чака посредством утринното кафе. Гадаенето на кафе или по-точно на утайката, получила се в чашата, откакто изпиете кафето си, е комплицирано да бъде обяснено в една публикация, изисква се време, опит и знания, само че какво значи разлятото кафе заран е нещо, за което с наслада ще ви разкажем. Различните страни имат разнообразни тълкувания на разливането на кафето, само че не се тормозете – това не сочи неволя, в противен случай. Не се ядосвайте, че би трябвало да перете или да подсушите таблата, чинията, в които сте сложили кафето, защото отговорът на въпроса какво значи разлятото кафе сутринта ще ви зарадва.

Според битуващите суеверия в Близкия изток, а и на други места по света, разливането на кафе се смята за знак за шанс. Какво значи разлятото кафе заран тогава? Вероятно, че ще ви върви денем. В Гърция имат друго поверие, което също е повече от положително – в случай че разлеете кафето си в чинийката, на пари е, очаквайте облага. И защото облагата може да е от лотария или друго, обвързвано с шанса, то това поверие можем да свържем с битуващото в Близкия изток.

Ако се залеете, носейки чашата от машината към леглото ви рано сутринта, бъдете спокойни за финансите си и не се ядосвайте, че денят ви стартира точно по този начин. Кафето, родословие в чинийката ви, сочи, че паричните потоци ще потекат към вас. Сред най-разпространените поверия, свързани с разливането на кафе заран, е това, че в случай че дамата разлее кафето си, то обичаният мисли и тъгува за нея. Какво по-хубаво от това да разберете още от сутринна, че сте в мислите и сърцето на някого?

Единственото неподходящо тълкувание, в случай че кафето ви се е разляло сутринта, е обвързвано със счупена чаша. Ако чашата ви е била счупена или пукната, само че не сте забелязала и все пак сте наляла кафето си там и то се е разляло – на злощастие е, бъдете деликатни. Общоприетото поверие в Близкия изток и Турция гласи, че разливането на кафе, до момента в който го вършиме, е знак за шанс. Така че даже да не е в чашата разливането, а още на котлона – денят ви ще бъде сполучлив, не се тормозете, написа actualno.com.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР