Хората планират блокирането на пътя София-Варна край градаЖители на град

...
Хората планират блокирането на пътя София-Варна край градаЖители на град
Коментари Харесай

Омуртаг на протест. Няма вода

Хората възнамеряват блокирането на пътя София-Варна край града
Жители на град Омуртаг излизат на митинг против безводието. Местните хора имат питейна вода един път седмично, за няколко часа, на фона на епидемията от COVID-19. Хората възнамеряват блокирането на пътя София-Варна край града - нещо, което все още не им се разрешава от полицията, заяви Нова тв.

Иван Миланов живее от половин век в Омуртаг съобщи: „ Проблем с водата постоянно е имало, само че в този момент, обстановката за локалните хора е нетърпима. Пускаха я през ден, през два, през четири. Сега – през една седмица. Много е мъчно в тоя дни, когато приказваме за COVID-19. Искат чисти ръце, чисто тяло. Как да стане? По една седмица не се къпем ”.

Аварийно решение на казуса имало. От ВиК – Търговище разкрили още един водоизточник край село Кипнилово, откъдето идва водата за Омуртаг. Включването му щяло да стане бързо.

„ В рамките на 24 часа бихме се справили с построяването на една бърза връзка. За шанс, довеждащият тръбопровод минава на 12 метра от мястото на водовземане и с моторни помпи ще можем да вземаме вода и да вкарваме във водопровода. Така, двете зони на града, ще могат да разчитат да получават вода през ден ”, показва инж. Явор Миланов,  шеф на ВиК-Търговище. Държавата, обаче, трябвала да позволи водовземане. От ВиК и община Омуртаг са изпратили настояването до Министерство на околната среда и водите, само че още чакат отговор. А до момента в който получат подобен хората от Омуртаг към този момент стачкуват по улиците. В Омуртаг живеят към 4 хиляди души. Безводието визира освен града, само че и близките села, които въобще вода от месец.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР