Хората от третата възраст членуващи в Клуб на пенсионера отбелязаха

...
Хората от третата възраст членуващи в Клуб на пенсионера отбелязаха
Коментари Харесай

Кметът на Пещера уважи коледното тържество на хората от третата възраст

Хората от третата възраст членуващи в Клуб на пенсионера означиха уместно Коледното и Юбилярско празненство на свои другари с преповдигнат дух.

„ С богата културна стратегия, танци и въодушевление мина празника, в който честитихме 70 годишнината на 20 наши членове. Специална торта получиха юбилярите и почтени пожелания за своя празник. „, сподели Райна Готева – ръководител на пещерския клуб.

Гост на тържеството на нашите съграждани беше кметът на града Йордан Младенов. В началото на своето одобрение Младенов се обърна към рождениците: “ Пожелавам на всички вас здраве, дългоденствие, почтено място в общността. Благодаря за мъдрите препоръки и упътвания. В края на годината всекидневно вършим равносметка на постигнатото. Мога самоуверено да настоявам, че през изтичата година се справихме с редица компликации и трудности, създадохме редица обществени придобивки и услуги, сполучливо завършихме инфраструктурни усъвършенствания и планове. Ще продължим и през новата година. В здраве, мир и предпочитание да създадем Пещера още по-привлекателно и почтено място за живот на децата ни. “

Клубът в Пещера е мястo, където членовете му реализират обществени контакти, срещи, диалози, занимания по ползи, имащи отношение към проблемите на пенсионерите.

„ Членовете ни интензивно вземат участие и се включват в културно-масови прояви и художествена самоинициатива, самостоятелно и групово четене на книги, вестници, списания, изнасяне на беседи, лекции, образуване на надпревари по шах, табла, карти. Организираме и участия в екскурзии и визити на исторически забележителности. Благодарим на Кмета и на Община Пещера за съдействието и дейната помощ, която ни оказват. Благодарим и на нашите спонсори, които направиха този празник факт! Весели и честити празници и за доста години! “, добави Райна Готева.

Клубът на пенсионра в Пещера е средище, което се посещава от 285 индивида. Учреден е на 21 януари 1976 година от 43 пенсионери по самодейност на Общината и се поддържа със сусидии от Общинския бюджет. За ръководител е определен Сотир Г. Чолаков /1920-1955/. Клубът е настанен в павилион на Държавно стопанско обединение „ Търговия на едро “ против градския парк, където след поправки и обновления обитава до момента. Историческа информация показва, че през 1955г. е обхващал 10% от пенсионерите в града. От 4 100 пенсионери, в клуба са членували 395 пещерци.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР