Хората от село Мурсалево излизат на протест. Причината - увеличаването

...
Хората от село Мурсалево излизат на протест. Причината - увеличаването
Коментари Харесай

Как водата в Мурсалево поскъпва, докато от чешмите тече кал

Хората от село Мурсалево излизат на митинг. Причината - увеличението на цената на водата. От първи юни водата там ще коства 3,65 лв., а от чешмите на локалните поданици тече кална вода.

Хората от Мурсалево донесоха бутилки с мътна вода и филтри с тиня. Около 600 души са наранени от казуса.

„ Това, което тече от нашите чешми, не е вода, а тиня. Три филтъра не са в положение да пречистят водата и от чешмите тече мътна вода. Държавата в лицето на локалното ВиК е абдикирала от задължението си да дава на хората вода с качество, според с държавната разпоредба за качеството на питейната вода. А в договорите, които всеки от нас е подписал, ВиК се задължава да ни доставя чиста питейна вода. Плащаме за тиня, за филтри, за минерална вода. Някои, които сме вложили в парцел в това село, имаме пропуснати изгоди, тъй като не можем да живеем, без вода няма живот “, описа локална жителка.

Новата цена се очакмва да бъде 3,65 лева, а хората в града се притесняват, че това е опит да се банкрутира локалното ВиК сдружение

Водата скапва и уредите. На друга жена от Мурсалево това е повода да изгори помпата на пералнята ѝ.

„ При повреда и дъжд крановете на тоалетните текат, без да стопират. Така аз заплащам двойна цена за тиня. Купуваме си вода за пиянство от магазина, до момента в който живеем в подножието на Рила “, показва тя.

Кметът на селото Юри Вачев приканва хората да не заплащат сметките си за вода.

„ Лично аз няма да заплащам на ВиК за вода. Проблемите са доста – има два утайника, които не ги чистят “, уточни той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР